Povežite se sa nama

Društvo

Krivokapić ponudio Patrijarhu Temeljni ugovor koji nije usaglašen sa SPC

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić priznao je da je Patrijarhu Porfiriju poslao svoju verziju Temeljnog ugovora koja nije usaglašena sa SPC!

Borba je ekskluzivno objavila da je Krivokaoić poslao svoju verziju Temeljnog ugovora koja je neprihvatljiva za SPC jer poništava sve ono za šta se narod borio u litijama.

Premijer Krivokapić je prećutao ko je učestvovao u pisanju nove verzije Temeljnog ugovora o čemu niko iz SPC niti Mitropolije nije bio upoznat.

Krivokapić je na pitanje o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) kazao da zabrinjavaju različiti stavovi, koji se u medijima pojavljuju. Ističe da “nezvanične informacije iz Vlade” zapravo nijesu “otišle” iz Vlade.

“Mi jesmo kao pravni tim Vlade i svi članovi usaglasili Temeljni ugovor sa zakonom i Ustavom Crne Gore i na taj način poslali jasnu poruku da na najbolji način štitimo crkvu i državu. Ne želimo da bilo koji član ili bilo koji element tog člana bude problematičan”, navodi Krivokapić i dodaje da su o tome obavijestili patrijarha i da čekaju reakciju druge strane.

Krivokapić je, tvrdi Borba, još jednom obmanuo javnost, jer nije tačno da informacije o novom Temeljnom ugovoru, za koga se ne zna ko ga je sastavljao, jer SPC u tome nije učestvovala, nijesu izašle iz Vlade. Jer, upravo su saradnici premijera, tvrde, obavijestili redakciju Borbe da se sprema još jedna podvala Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije