Povežite se sa nama

Društvo

KRIVOKAPIĆ POSLAO SVOJU VERZIJU TEMELJNOG UGOVORA JOANIKIJU I PORFIRIJU: SPC neće staviti potpis na taj prevarni dokument

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić poslao je Mitropolitu Joanikiju i Patrijarhu Porfiriju predlog novog Temeljnog ugovora, koji je neprihvatljiv za SPC, saznaje Borba.

Krivokapić je izmijenio tekst ugovora koji je bio usaglašen sa SPC i sada je ponudio na potpisivanje novu verziju koja je potpuno neprihvatljiva za Srpsku pravoslavnu crkvu koja ne želi da stavi potpis na taj dolument.

Prema našim informacijama iz Vlade, Krivokapić nije nikoga iz Crkve konsultovao za svoju verziju Temeljnog ugovora i sada je potpuno jasno da je još jednom izigrao povjerenje SPC.

Verzija koju nudi Krivokapić SPC je gora verzija, piše Borba, od dokumenta koji je potpisan sa Svetom stolicom.

Podsjetimo da je Krivokapić do sada najavljivao potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC posle Vaskrsa, kasnije je govorio da neki stavovi ugovora nisu usklađeni sa Ustavom Crne Gore, a onda je krajem maja  otišao za Beograd kako bi u Patrijaršiji potpisao taj dokument. Međutim, u Patrijaršiji je napravio skandal i prevario je Patrijarha Porfirija i tadašnjeg vladiku Joanikija i odbio je da potpiše dogovoreni i usaglašeni Temeljni ugovor sa SPC.

Nakon što je sve to uradio, sada je poslao svoju verziju Temeljnog ugovora, koju Srpska pravoslavna crkva nema namjeru da potpiše jer je ona diskriminatorska po samu Crkvu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
11.07.2021. 15:00

Mora po njihovome SPC -kao da nije ugovor dvije strane -ma vjerujem nas Srbin potpisnik se folira ,zateže da bi popustio…

Anubis
Anubis
11.07.2021. 18:05

Prije svega, „Ugovor“ nije komentarisan na Skupštini. I drugo, kakve veze ima Sveta stolica Sa Crkvom Srbije u Crnoj Gori koja ima svoju autohtonu, nasljednu, autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu? Prisustvo SPC u CG treba regulisati isključivo zakonima CG.

Sponzor

Najčitanije