Povežite se sa nama

Politika

KRIVOKAPIĆ PUTUJE U LONDON: Sastaće se sa Borisom Džonsonom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić boraviće u utorak i srijedu, 6. i 7. jula, u bilateralnoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

On će se tokom dvodnevne posjete sastati sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom i ostalim britanskim zvaničnicima. To će biti prvi bilateralni susret premijera dviju zemlja u njihovoj istoriji.

“Crna Gora i Velika Britanija njeguju tradicionalno dobre i prijateljske međudržavne odnose i dijele zajednički sistem evroatlantskih vrijednosti, pa će stoga, posjeta premijera Krivokapića Londonu biti usmjerena na njihovo dodatno snaženje budući da je Velika Britanija veoma značajan i pouzdan spoljnopolitički partner Crne Gore, posebno kada je u pitanju savezništvo u okviru NATO saveza. Posjeta će biti od posebne važnosti u cilju obezbjeđivanja nastavka britanske podrške reformskom procesu Crne Gore, usmjerenom ka daljem demokratskom uzdizanju i institucionalnom jačanju”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Takođe, dodaju, posjeta predstavlja potvrdu sve intenzivnijeg političkog dijaloga koji dvije zemlje razvijaju, ali je ujedno i prilika za pokretanje tema od obostranog interesa i razmjenu iskustava o načinu ostvarivanja strateških ciljeva.

Tokom posjete će se nastaviti i razmjena mišljenja o bezbjednosnim izazovima i aktuelnostima, kako na Zapadnom Balkanu, tako i u Evropi, ali i na globalnom planu.

U delegaciji Vlade, pored premijera, biće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije