Povežite se sa nama

Društvo

KRIVOKAPIĆ: Teško da će biti popisa ove godine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je za Televiziju Pljevlja da će se popis stanovništva teško održati ove godine „jer za to treba dosta pripreme“.

– U Crnoj Gori ljude samo interesuje ko je koje vjere i nacije, iako popis predstavlja bazu iz koje se projektuje budući razvoj. Mislim da smo se dovoljno prebrojavali. Popis treba da bude kvalitetan, da da prave podatke. Mi želimo samo da imamo tačne i provjerene podatke. Teško je očekivati da ga bude ove godine jer je nemoguće napraviti dovoljno dobru pripremu i testiranja. – istakao je Krivokapić i poručio da popis najviše zanima političke partije, iako je tehnička kategorija.

– Prigovor Eusrostata Monstatu dovoljno govori i da tu treba da se dogode određene promjene – naveo je premijer.

Govoreći o Temeljnom ugovoru sa SPC ponovio je da je ugovor poslat patrijarhu Porfiriju i Patrijaršiji, ali da odgovor još nijesu dobili. Krivokapić je kazao da je odluka o nepotpisavanju ugovora u Beogradu donijeta prije puta u Patrijaršiju.

-Kad sam prvi put vidio ugovor, iako nisam pravnik, vidio sam da postoje određeni nedostaci. Čak mislim da je postojala određena politika koja je trebala da proglasi premijera izdajnikom crkve. Premijer se mora pridržavati Ustava i zakona. Konsultaovao sam određene pravnike i kazali su mi da sam u pravu. Bila su tri člana koja su nam predočena.

– Kako da potpišemo nešto što je nezakonito i neustavno, i bez sjednice Vlade. Valjda je došlo vrijeme da ne odlučuje jedan čovjek, nego Vlada – rekao je Krivokapić.

– Ovo nije političko pitanje, već pitanje države i crkve. Mi smo htjeli da ugovor bude potpisan na dan upokojenja mitropolita Amfilohija jer je on bio duhovni pokretač svega – naveo je on.

Poručio je da su informacije vezane za ugovor mediji pogrešno interpretirali.

– Mi se nismo branili, pa su nas pojedini predstavili kao izdajnike. Tehničko-pravno je završen i predat patrijaršiji i očekujemo odgovor. Uradili smo sve što je do nas. Ne želim da prejudiciram vrijeme potpisa, naša strana je apsolutno spremna. Znam da su uključeni mnogi politički akteri, ovo nije pitanje politike, već države i crkve i napokon da stavimo tačku na taj dio da se crkva miješa u pitanja države – poručio je Krivokapić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije