Povežite se sa nama

Politika

KRIVOKAPIĆ: Vlada je u pokretu za opravak i ima planove koju funkcionišu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlada Crne Gore kao prioritete je postavila zdravlje, ekonomiju i turizam, u pokretu je za opravak i ima planove koju funkcionišu, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

Kazao je da je kada je stupio na dužnost Crna Gora imala nula vakcina i nula vakcinisanih.

“Od tada do danas, u Crnu Goru je stiglo preko pola miliona doza vakcina. Svaki treći odrasli građanin je dobio makar jednu dozu, a preko 28 odsto je imunizovano u cjelosti”, rekao je Krivokapić.

Prvi put, od juna prošle godine, kako je kazao, naša država je ispunila uslove za povratak na zelenu listu Evropske unije epidemiološki bezbjednih zemalja i otvara granice za Crnu Goru.

“I naše granice su otvorene. Otvaraju se hoteli i restorani. Sve je veći broj letova i destinacija odakle nam dolaze turisti”, istakao je Krivokapić.

Poručio je da je Vlada kao prioritet postavila zdravlje građana i građanki.

“Uložili smo napore u nabavku, pravednu distrubuciju i dostupnost vakcina i informacija o vakcinama svim građanima Crne Gore. Morali smo popraviti epidemiološku situaciju, da bismo popravili ekonomiju. Sada nam je prioritet oporavak ekonomije i turizam”, jasan je Krivokapić.

Vjeruje da je ovo trenutak da se ekonomija oporavi odozdo prema gore.

“Zato smo kreirali pakete pomoći privredi, posebno turizmu, koji će pomoći da se podigne ona ekonomija koja je okosnica razvoja ove zemlje, a to su ljudi koji ustaju svakog dana, trude se, investiraju u porodične biznise, plaćaju poreze i služe svojoj zemlji”, naveo je Krivokapić.

Istakao je da je obezbijeđena milionska pomoć turističkoj privredi i da će se to nastaviti još jače i snažnije.

“Podaci su jasni. Imamao preko 30 odsto vakcinisanih građana. U našoj državi danas boravi i preko 62.000 turista, što je 70 odsto u odnosu na isti period 2019. Prihodi bužeta u junu uvećani su za 15,4 miliona eura u odnosu na isti period 2019. godine. Dodijeljeno je preko 25 hiljada turističkih vaučera za ljetovanja u Crnoj Gori, preko šest hiljada turista je iskoristilo besplatne PCR testove. Air Montenegro je u samo 20 dana imao preko 130 letova”, rekao je Krivokapić.

Smatra da su sve to dobre vijesti i da je Crna Gora u pokretu za oporavak.

“Imamo planove koji funkcionišu, ali čeka nas još dosta posla. Zato smo tu. Čuvajte zdravlje i ljetujte u svojoj zemlji, u Crnoj Gori”, poruka je Krivokapića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije