Povežite se sa nama

Vijesti

KRIZA U VLADI: Ministar Mladen Bojanić otkrio da je Milojko Spajić na svoju ruku donio odluku o formiranju državnog preduzeća

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vrlo čudno,  objavljen je konkurs za članove Odbora direktora MW DOO, a Statut koji definiše njihov broj, mandat i potrebne reference nije ni razmatran na KEP-u i Vladi, poručio je juče ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić na Tviteru.

“Po usvojenoj Odluci o osnivanju, Statut donosi Vlada, utvrđuje ga Odbor direktora, pa ispada da će članovi sami za sebe utvrditi pet  mjesta, a dužinu mandata i potrebne reference definisati prema svojim potrebama. “Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi” – Valtazar Bogišić”, naveo je on.

Podsjetimo, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić donio je odluku o osnivanju novog državnog preduzeća “Montenegro works”, što je naišlo na negodovanje ministra Bojanića i dijela parlamentarne većine.

Odluka o osnivanju nove državne kompanije Montenegro Works, koja treba da savjetuje i nadzire sve ostale državne kompanije, jedva je prošla na sjednici Vlade, a više ministara je tokom rasprave bilo protiv predloga odluke i predlagalo njeno povlačenje, dok su na samom glasanju formalno bili uzdržani.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije