Povežite se sa nama

Vijesti

KRSTOVIĆ: Gdje ste bili gradonačelniče kada su naše aktiviste prebijali po Koniku

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon što je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izjavio da Demokratska Crna Gora i predstavnici nevladinog sektora nijesu osudili napad na njega, reagovao je  predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada Janko Krstović. On je pitao gradonačelnika gdje je bio da osudi prebijanje aktivista Demokrata na Koniku.

“U svom, krajnje neistinitom i lišenom ikakvog moralnog obzira stilu, oglasio se gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, tvrdeći kako “Demokrate opravdavaju napade na njega”. Zbog čega  Vuković, inače glavni snabdjevač gas maskama pučističkih protesta, toliko ne voli sebe pa se izlaže još jednoj političko-moralnoj lekiciji nije na nama da sudimo, ali ćemo mu svakako izaći u susret i ispuniti želju”, saopštio je Krstović

Prije svega drugog, kako je naveo, Demokratska Crna Gora je u javnosti prepoznata kao neko ko uvijek i bez izuzetka najoštrije osuđuje bilo koji vid nasilja.

“Nasilje, koje se na veliku žalost i štetu svih dobronamjernih, časnih i normalnih ljudi već dugo – i to baš zahvaljujući kvazipartiji kojoj Vuković pripada – zapatilo u našem društvu nije, ne može i ne smije biti metod rješavanja bilo kakvih neslaganja, i zbog toga ga uvijek i bez izuzetka treba najoštrije i najiskrenije osuditi. Što mi, poznato je, svakom prilikom činimo”, poručio je Krstović.

Napominje da je nasilje je najveći neprijatelj jednog društva i kao takvo zaslužuje da svako od nas pokaže nultu toleranciju prema istom.

“I kada je žrtva, što mi mnogo puta jesmo bili, ali i kada nije”, dodao je Krstović.

On je postavio nekoliko pitanja gradonačelniku Podgorice.

“Gdje ste bili, gradonačelniče, kada su naše aktiviste prebijali po Koniku? Gdje ste bili, gospodine Vukoviću, kada su članovi narko kartela našim poslanicima prijetili smrću ne riječima, već pištoljima uperenim u čelo? Slučaj poslanika Danila Šaranovića, da vas podsjetimo. Gdje ste bili kada su nam odbornike više puta prebijali, poput slučajaja Danila Mrvaljevića na Cetinju? Gdje ste bili kada su našim odbornicima gorjeli automobili, pored kuća u Kojima im spavaju porodice? Gdje ste bili, Vukoviću, kada su vašem kolegi, predsjedniku opštine Kotor Vladimiru Jokiću, vaši funkcioneri prijetili skriveni iza lažnih nikova”, naveo je Krstović.

Napominje da osuda nasilja od strane Vukovića izostala u mnogim situacijama.

“Gdje ste, kao čovjek koji iznenada shvata problem nasilja, bili da se oglasite povodom dvostrukog ubistva crnogorskih građana koje je izvela ekipa monstruma Belivuka u sred Crne Gore, a u našu zemlju pušteni tako što im je neko od vaših kolega – a utvrdiće se tačno i ko, ne bojte se – skinuo zabranu ulaska?Gdje ste bili da makar jednom riječju osudite nezakoniti praćenje i prisluškivanje poslanika tadašnje opozicije, među kojima i Demokrata?Gdje ste bilo kad su poslanicima Bečiću i Bogdanoviću prijetili bacanjem bombe”, dodao je Krstović.

Krstović pita gdje je bio Vuković da osudi fizički napad na direktora Demorkatske Crne Gore, kako kaže, “od strane vaših aktivista”?

“Gdje ste bili u još stotinama slučajeva, gospodine Vukoviću?! Jer nasilje je nasilje, bilo pravno, fizičko ili verbalno, i kao takvo je nepravda, a vi ste nebrojeno puta sve to odćutali.Da li ste se ikada, kada vaša reakcija izostane, zapitali da li je to u redu, da li je politika zaista vrijedna suspenzije morala i integriteta ličnosti, da li kao gradonačelnik jednog velikog grada koji pripada svima nama bez izuzetka imate pravo na, odveć odiozno, licemjerno ćutanje?!Da li, shodno svemu napisanom, da očekujemo vaše javno izvinjenje što bi pokazalo da ste konačno stekli neki moralni orijentir, ili ćete i dalje ćutati poput mnogih političkih licemjera iz Vaše Partije”, zaključio je Krstović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
14.09.2021. 15:27

Sva nepocinstva koja pominje ovizi Krstovic, su stvar fikcije i montaze Demokra. Tiranija Demokrta ulazi na velika vrata u Crnu Goru, kao sto je 1920 godine nacionalsocijalisticka radnicka partija Njemacke Adolfa Hitlera usla na politicku scenu Njemacke. Demokrate od starta pored vulgarnih i prijetecih asocijacija u svoj politickoj praksi primjenjuju grupno i pojedinacno nasilje, koje odmah pripisuju politickim oponentima, kao sto je radio i Hitler. Metode ponistenja zakona i Ustava CG, metode donosenja novih zakona koji razaraju Crnogorsko drzavno bice ne podsjecaju, nego jesu Hitlerove metode. Zato Krstovicu, posto si se po zadatku javio, prenesi svom vodji, za sada pripravniku za Tiranina poput Hitlera, a koji obnasa ne slucajno ulogu predsjednika Parlamenta CG, a koji to vise nije nego mjesto pravnog i fizickog nasilja, da ce Crna Gora i ovaj put reci NE fashistickoj posrbljenoj Tiraniji i Tiranima.

Tito
Tito
14.09.2021. 17:56

Mrs!

Sponzor

Najčitanije