Povežite se sa nama

Vijesti

LIBERALNA PARTIJA: Građani na Cetinju da iskažu demokratski protest

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Liberalna partija i NVO Crnogorski zbor pozvali su građane da učestvuju na najavljenim okupljanjima te da svi moraju biti na Cetinju 5. septembra, bez obzira da li će ustoličenja mitropolita SPC biti toga dana. U saopštenju LP nakon sastanka sa suverenističkim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama navodi se da su svi podržali iskazivanje demokratskog i građanskog protesta

Tema konsultacija, na kojima su učestvovale i organizacije civilnog društva, građanski aktivisti i intelektualci bila je aktuelna društveno-politička situacija u državi i razmjena mišljenja o trenutnim i predstojećim dešavanjima od značaja za državu i građane.

“Svi učesnici konsultacija podržali su iskazivanje demokratskog i građanskog protesta ogromne većine građana protiv politike širenja mržnje i negiranja identiteta kako građanske države tako i svih onih koji nijesu pristalice nacionalističke i klerikalne politike koja se nameće iz centara moći u državi i regionu”, navodi se u saopštenju LP.

Oni su pozvali sve građane Crne Gore da slobodno, dostojanstveno i demokratski iskažu svoj protest protiv takvih pojava u društvu.

“I da, masovno i bez straha od represije države, uzmu učešće na najavljenim okupljanjima te da svi moraju biti na Cetinju 5. septembra, bez obzira da li će ustoličenja mitropolita SPC biti ili ne toga dana”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Mikeli
Mikeli
31.08.2021. 14:57

Pura, bice onakve kakve budu Lovcenske straze smatrale da treba da budu.

Sponzor

Najčitanije