Povežite se sa nama

Politika

LIDER BS: Mustafić odustao, Ibrahimović jedini kandidat

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović biće jedini kandidat za predsjednika te partije na kongresu narednog vikenda, s obzirom da će, kako saznaje Dan, drugi predloženi kandidat za tu funkciju i aktuelni politički direktor partije Suljo Mustafić povući kandidaturu.

Naime, svih jedanaest opštinskih odbora partije su predložili Ibrahimovića za predsjednika, dok su dva opštinska odbora pored Ibrahimovića predložila i Mustafića, ali će taj dugogodišnjni funkcioner BS-a, prema saznanjima Dana, povući kandidaturu.

Četvrti Kongres Bošnjačke stranke zakazan je za 13. jun i, po saznanjima Dana, biće održan u Rožajama.

Mustafić nije odgovorio na poruke i pozive Dana povodom informacija o povlačenju kandidature.

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić juče nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje tu informaciju. On je kazao da su u toku intenzivne pripreme za kongres partije, a da će u sjutra imati sjednicu glavnog odbora na kojoj će utvrditi dokumenta koja će biti usvojena na kongresu, kao i predlog kandidata za preddednika stranke.

“Ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da će kongres biti prilika da pokažemo jedinstvo partije, da ideja Bošnjačke stranke iz dana u dan jača i da će BS zasigurno biti aktivni sudionik svih budućih političkih procesau državi”, rekao je Omeragić za Dan.

Osim Mustafića, pojedini odbori su za novog lidera stranke predlagali i bivše ministre Osmana Nurkovića i Kemala Purišića.

Po izbornim pravilima, glavni odbor, kome su proslijeđene ove nominacije, utvrđuje konačnu listu kandidata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije