Povežite se sa nama

Ekonomija

LIĐIJAN: Kina nije uspostavila diplomatiju dužničke klopke u Crnoj Gori

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nema osnova za navode o „dužničkoj klopci“ Kine za Crnu Goru, koje je iznio Metju Palmer, specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan, kazao je predstavnik za medije Ministarstva vanjskih poslova Kine Žao Liđijan.

Tokom posjete našoj zemlji prethodne sedmice, Palmer je kazao da je „Kina uspostavila diplomatiju dužničke klopke u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu“.

„Kina i Crna Gora imaju dugoročno prijateljstvo. Od uspostavljanja diplomatskih odnosa prije 15 godina, bilateralna saradnja se postepeno unaprjeđuje i gradi, a dvije zemlje poštuju međusobne suštinske interese i brige. Na bazi međusobnog poštovanja smo uspostavili produktivnu saradnju na polju saobraćajne infrastrukture, što je vrlo značajno za dalji razvoj društva i ekonomije Crne Gore i unaprjeđenje životnog standarda građana. Nadamo se da ćemo sa Crnom Gorom raditi da unaprijedimo dodatno saradnju, kako bi ostvarili benefite za naša dva naroda“, rekao je Liđijan.

Predstavnik MVP Kine je želio da istakne da, kako je naveo, pokušaji nekih zemalja da zlonamjerno istaknu neku „dužničku klopku“ Kine neće naići na podršku.

„Prava namjera ovih lažnih optužbi o ‘dužničkoj klopki’ je da se napravi razdor između Kine i pomenutih zemalja. Svako sa jasnim pogledom na ovo će doći do objektivnog zaključka“, zaključio je Liđijan.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije