Povežite se sa nama

Društvo

LOVĆENSKE STRAŽE: Srećan Dan državnosti našoj majci Crnoj Gori

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Neka bude srećan Dan ustanka našeg crnogorskog naroda i Dan državnosti našoj majci Crnoj Gori. Crna Gora prije svega, Crna Gora iznad svega, za pravo čast i slobodu Crne Gore, poručili su iz UO NVU „Lovćenske straže 1990.“

„U više nego svijetloj istoriji naše domovine Crne Gore 13. jul ima poseban značaj i simboliku. Toga dana 1878. godine Crnoj Gori je na Berlinskom kongresu i zvanično verifikovano međunarodno pravno priznanje, da bi na taj dan 1941. godine crnogorski narod prvi u Evropi podigao ustanak protiv fašističkih okupatora“, navode u čestitki.

Ponosan je, kako ističu, crnogorski narod i antifašistička Crna Gora na naše pretke koji su prvi u Evropi podigli ustanak protiv fašističkih okupatora čime su se našli rame uz rame sa crvenoarmejcima, herojima Staljingradske bitke, kao i zapadnim savezničkim herojima koji su 6. juna 1944. godine započeli iskrcavanje na plažama Normandije, zajedno dajući maksimalan doprinos slomu fašizma.

NVU „Lovćenske straže 1990“ poziva svoje članove i simpatizere da uzmu aktivno učešće u proslavi koja će se održati 13.07.2021 godine u Virpazaru sa početkom u 20:00 h. Organizator proslave je Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije