Povežite se sa nama

Globus

MAGISTRIRAO NA OKSFORDU: Bivši avganistanski ministar radi kao dostavljač hrane u Njemačkoj

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bivši ministar u Avganistanu sada se navodno zaposlio kao dostavljač hrane u Njemačkoj. Sajeda Ahmada Šaha Sadata, bivšeg avganistanskog ministra informisanja i komunikacija, primijetio je lokalni novinar u njemačkom gradu Lajpcigu kada je bio na putu da izvrši isporuku na svom biciklu.

Sadat se pridružio vladi sada izgnanog predsjednika Ašrafa Ganija kao ministar u kabinetu 2018. Međutim, nakon što je proveo dvije godine na toj funkciji, Sadat je podnio ostavku i napustio zemlju, te otputovao u Njemačku prošlog decembra.

Bivši ministar počeo je da radi kao izvršni direktor isporuke kompanije za dostavu hrane Livrando nakon što mu je nestalo novca, izvještava Skaj Njuz.

Sadat je rekao da bi njegova priča trebalo da “posluži kao katalizator za promjenu načina na koji uspješni ljudi žive svoj život u Aziji i arapskom svijetu”, prenosi Independent.

Fotografije Sadata obišle su društvene mreže usred tekuće humanitarne krize u Avganistanu nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom nakon što su SAD objavile da se povlače. Gani je iznenada napustio zemlju neposredno prije zauzimanja glavnog grada Kabula, a sada se nalazi u UAE.

Reagujući na situaciju kod kuće, Sadat je rekao da nikada nije mislio da će civilna vlada pasti tako brzo.

Navodno je magistrirao komunikaciju i elektronsko inženjerstvo na Univerzitetu u Oksfordu. Sa karijerom dugom preko 23 godine, Sadat je radio sa najmanje 20 kompanija u 13 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju.

Prije nego što je bio ministar, bio je tehnički savjetnik avganistanskog ministarstva komunikacija i informacionih tehnologija od 2005. do 2013. Bio je i glavni izvršni direktor Ariana Telekoma u Londonu od 2016. do 2017. godine.

 

Izvor: Srbija danas

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije