Povežite se sa nama

Vijesti

MANDIĆ: Ekstremističke grupe žele da iskoriste ustoličenje Mitropolita da pokažu da Crna Gora nije stabilna

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Crnoj Gori bi svi trebali da se koncentrišu da ustoličenje mitropolita Joanikija protekne na najbolji mogući način. To većinska Crna Gora želi da tako bude, ali postoje ekstremističke organizacije i grupe, koje žele da iskoriste taj svečani čin da skrenu pažnju na sebe, pogotovo u očima međunarodne javnosti i da pošalju poruku da Crna Gora nije stabilna, da ima velikih problema i tim žele da internacionalizuju taj problem u Crnoj Gori kako bi se pojavio novi Incko koji bi usmjeravao procese i preuzeo upravljanje Crnom Gorom, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić u jutarnjem programu televizije Hepi.

“Ja nemam nikakve dileme da od 1997. godine od sukoba Mila i Momira da je Crna Gora postala marioneta velikih sila a ipak se to radilo preko lokalnih političara koji su bili namjesnici velikih zapadnih adresa. U ovoj fazi želi da se ide i korak dalje, da kroz internalizaciju problema i kroz poruku da mi ne možemo da upravljamo sami sobom će se od strane ekstremističkih kurgova tražiti da neko drugi preuzme upravljanje Crnom Gorom”, upozorio je Mandić.

Prema njegovim riječima, nažalost je Crna Gora i u vrijeme nove vlade nastavila politiku Mila Đukanovića.

“Mi imamo potpuni kontinuitet te politike koju je u suštini karakterisalo antisrpstvo i rad protiv Srbije i srpskog naroda na svim prostorima. Vi do sada nijeste imali ni jednu odluku Vlade koja je na spoljnopolitičkom planu omogućavala da gradimo bolje odnose sa Srbijom iako smo mi pobijedili na tom programu. Cijela koalicija je u svojim programnim porukama koje smo slali prije godinu dana obećavala da će odnosi sa Srbijom biti najbolji, bratski da će Crna Gora da ispravi tu veliku grešku Mila Đukanovića. Međutim, evo svjedoci smo da deset mjeseci, ta Vlada, ne da je popravila odnose, nego su ti odnosi sa Srbijom pogoršani. Ne da su pogoršani jer je što Srbija kao najveća i najozbiljnija država u regionu nešto uradila protiv Crne Gore, nego su se nastavile akcije iz Crne Gore, posebno ističem tu rezoluciju o Srebrenici”, kazao je Mandić.

Kako je istakao, Crna Gora je poslužila kao odskočna daska ili platforma sa koje se nastavlja ta politika protiv Srbije, i danas je ona ta koja je iskoračila i postala prva u regionu koja je to uradila, to nas veoma zabrinjava.

“Mi smo otkazali podršku Vladi Zdravka Krivokapića zbog dva osnovna elementa, prvi je zbog te politike prema Srbiji i odustajanje od popisa. Mi smo tražili da se potpiše Temeljni ugovor sa SPC, mislim da bi time bila zaokružena ona osnovna poruka da ćemo zaštititi čast i imovinu SPC. Protestovalo se i ranije na Cetinju za vrijeme rušenja Njegoševe kapele, u onoj komunističkoj Crnoj Gori, to su bile prve organizovane demonstracije protiv mitropolita Danila jer je branio da se ne ruši božiji hram”, naveo je Mandić.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
malicrnogorac
malicrnogorac
25.08.2021. 17:13

g.Mandicu,
četnički vojvodo /kompliment/sto vi ne promijenite lokaciju “ustoličenja “ pa je stvar uredu —neće niko moći da Iskoristi “ustoličenje “onda i destabilizaciju zemlje kako vi tvrdite Itd.
Medjutim vi to nećete hoćete da poniziti CG, Cetinjane i Crnogorce,znate fino sve i čije Manastir i čiji je bio gradnjom ,ko ga je čuvao njega i Ostroski od Turaka ; sve znate ali ste vi veliki Vojvoda i za manipulaciju…

Rade
Rade
25.08.2021. 18:19

Budala

Sponzor

Najčitanije