Povežite se sa nama

Politika

MANDIĆ: Neka nova vlada će potpisati ugovor sa SPC

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da je iz medija saznao da navodno postoji neka vrsta novog Temeljnog ugovora, koji je ponuđen Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC).

Mandić je rekao da je uveren da će „doći neka nova vlada koja neće pobjeći od obaveze da dogovoreni sporazum potpiše“.

„Imali smo zaokružen i kompletan tekst Temeljnog sporazuma koji je Zdravko Krivokapić odbio da potpiše u Patrijaršiji u vrijeme zasjedanja Svetog arhijerejskog sabora. Sada postoji informacija, a ako to nije tačno neko će demantovati, da je Krivokapić predložio neku vrstu novog temeljnog sporazuma, koji bi on potpisao sa SPC i koji se značajno razlikuje u odnosu na onaj usaglašeni tekst“, rekao je Mandić, prenijeli su beogradski mediji.

On je podsjetio da je DF i ranije upozoravao da crnogorska vlada i Krivokapić nikada neće potpisati sporazum koji je usaglašen, ako ga nijesu potpisali onda u Patrijaršiji SPC.

„SPC je djelovala na ovim prostorima i u vrijeme Otomanske okupacije, ona je neuništiva i to da li će neki slučajni Zdravko Krivokapić, koji je sticajem okolnosti postao predsjednik vlade potpisati sporazum ili neće, manje je važno. Crkva će i bez tog sporazuma funkcionisati“, poručio je Mandić.

Na pitanje koga je Krivokapić konsultovao kada, kako je konstatovano, niko ne zna šta se nalazi u tekstu navodnog novog Temeljnog ugovora, Mandić je rekao da Krivokapić parlamentarnu većinu, a posebno njen dio koji čini dvije trećine, ništa nije konsultovao otkako su završeni izbori.

On je za Krivokapića rekao da nema demokratske osobine i da sam donosi odluke, a da se poslije, kako je naveo, čudi što te odluke neće da podrže oni s kojima se ni oko čega nije konsultovao.

„Mi smo na takvo ponašanje odgovorili onako kako se odgovara u demokratskim zemljama – otkazali smo podšku vladi i spremni smo da sa ostatkom parlamentarne većine biramo novu vladu“, poručio je Mandić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije