Povežite se sa nama

Vijesti

MARTINOVIĆ: Nastavnica Vujović najnovija žrtva revanšizma ministarke Bratić

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Najgori revanšizam koji se, bez sumnje, sprovodi u oblasti prosvjete, ovih je dana dobio novu epizodu u vidu prestanka angažmana cetinjske nastavnice Sanje Vujović, kazao je član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Jovan Mitrović.

Razlog, kako kaže Martinović, leži u činjenici da je nastavnica Vujović djecu učila vrijednostima antifašizma, usađujući u njih vrline kakve su poštovanje prema onima koji su dali živote za slobodu pokoljenja.

– Ništa čudno – jer, ova je vlast u sukobu i sa antifašizmom i sa idejom slobode. Ipak, dok se žena četnik obračunava sa svakim ko misli drugačije, zbog javnosti smo dužni da naglasimo da je Sanja Vujović, prije svega, uzoran pedagog – a o tome će najbolje reći svi oni koji su bili u školskim klupama na njenim predavanjima, njihovi roditelji i, najzad, čitavo Cetinje. Tako da nas ne čudi ni to što takvi ljudi, sa tolikim kvalitetima, nijesu po volji ovoj vlasti. Jer, oni simbolizuju sve što je dijametralno suprotno u odnosu na cijenjenu gospođu Vujović – naveo je on.

On je istakao da DPS nastavnici Vujović, kao sugrađanki, pedagogu i profesionalcu u svom poslu, a naročito kao nekome ko ne pristaje na kompromise sa onima koji urušavaju antifašizam u Crnoj Gori, upućuje punu podršku, uvjereni da će njen primjer biti još jedan argument za građansku reakciju i nepristajanje na reviziju, ponižavanje crnogorske istorije i dostojanstva naše države.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije