Povežite se sa nama

Vijesti

MARTINOVIĆ: Poruke Markovića pokušaj otklona od ekstremističke politike vrha DPS-a

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović kazao je da poruke poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Duška Markovića razumije „kao pokušaj otklona od ekstremističke politike vrha DPS-a“.

Marković je danas pozvao predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da zakaže hitnu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda – donošenje Rezolucije o zaustavljanju daljih podjela i očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori.

– Kad su u pitanju procedure, podsjećanje da se Skupština nalazi u vanrednom zasijedanju, te da predsjednik Skupštine ne može sazvati sjednicu.Saglasno Ustavu i Poslovniku, sjednica se može sazvati isključivo na zahtjev najmanje 27 poslanika, Vlade ili predsjednika Crne Gore, od podnošenja zahtjeva do održavanja sjednice ne može proći manje od 15 dana, a podnosilac zahtjeva može predložiti samo akte čiji je predlagač – napisao je Martinović na Tviteru.

Dodao je da su poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda jednoglasno utvrđeni zaključci na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost.

– Problem je što zaključke ne poštuje onaj ko je glasao za njih, a to je predsjednik Crne Gore i predsjednik DPS-a, Milo Đukanović – naveo je Martinović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije