Povežite se sa nama

Vijesti

MATICA CRNOGORSKA: „Joanikije nije dostojan trona Svetog Petra“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović smatra da mitropolit Joanikije nije dostojan trona Svetoga Petra, te da je današnje ustoličenje obavljeno uz upotrebu brutalne sile

Iz Matice podsjećaju da je ustoličenje Joanikija obavljeno uz upotrebu brutalne i neodgovarajuće sile od strane policije Crne Gore nad građanima koji su, kaže Radulović, učestvovali na mirnom i demokratskom protestu.

„Cio dan je naša prijestonica bila prekrivena oblacima suzavca i drugih hemijskih sredstava, a njeni stanovnici izloženi grubom uskraćivanju svojih građanskih i ljudskih prava, samo s jednim ciljem – da bi vlast bez obzira na cijenu dokazala podaničku vjernost Crkvi Srbije i Beogradu, koji su ih i doveli na položaje“, rekao je Radulović.

Pitao je i zbog čega je to na kraju Joanikije postao dostojan.

„Trona svetoga Petra sigurno nije! Dopremili su ga helikopterom, uz jako policijsko obezbjeđenje, u manastiru su ga dočekali operativci tajnih policija, svetkovina je obavljena bez radosti, sa zebnjom na licima učesnika koju su zabilježile odabrane televizijske kamere… Ništa dostojanstvenog u tome nema. Samo inat koji je prevagnuo nad pameću“, rekao je Radulović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije