Povežite se sa nama

Vijesti

MATIJA BEĆKOVIĆ: Raduj se Mitropolite Joanikije II Mićoviću, ultimatum koji si dobio ispunjava se samo po cijenu obraza

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Akademik Matija Bećković napisao je pismo dobrodošlice povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Njegovo pismo prenosimo integralno:

Blago Tebi i nama novi Mitropolite Crnogorsko primorski Joanikije II Mićoviću, mladi orliću doliteo ispod planine Njegoš u gnijezdo velikih orlova ispod Orlovog krša.

Kad si izabrao svoje ime izabrao si i sudbinu i trnov vijenac svog imenjaka i sveštenika Crnogorsko primorske mitropolije koje je Hristos upisao u svoju vojsku, a Srpska pravoslavna crkva u slavu dvijehiljaditog Hristovog rođendana upisala u diptih svetih i premjestila na ikone. Njihova nevina krv je sjeme iz koje je vaskrsnula sadašnja Crnogorsko primorska mitropolija koju više niko nikad ne može ubiti.

Srećna ti stolica na koju si došao po promisli božjoj kao oruđe proviđenja na radost tvog duhovnog oca Amfilohija Ristosovog Rista Radovića koji te je prvi uočio, monašio i zavladičio u Cetinjskom manastiru.

Raduj se što si već doživio slavu koju nije doživio ni on ni bilo ko od tvojih prethodnika da ti braća zabranjuju da se ustoličiš na stolici na kojoj stoluješ i na kojoj vjekovima stoluju mitropoliti Crnogorsko primorske mitropolije ,postavljajući ti ultimatum koji se može ispuniti samo po cijenu obraza tvoje crkve i tvoga naroda.

Komunizam je podijelio braću na vjerne i nevjerne i to je najvažnija, ako ne i jedina podela koja postoji u Crnoj Gori, ali ne postoji u Pravoslavnoj crkvi, za koju braća i okrenuta leđima ostaju braća, a crkva otvorena za sve.

Raduj se Mitropolite Joanikije II Mićoviću, mučenika pohvalo, a po čistoti, visini i lepoti ukrasu hrišćanske vaseljene.

Ma kolika i kakva bude svečanost Tvog ustoličenja u Cetinjskom manastiru biće veća i svečanija ona na nebu, iznad Cetinja i Cetinjskog manastira.

Tvoj iskrenik,

Matija BEĆKOVIĆ

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
01.09.2021. 16:04

…po cijenu OBRAZA, ko ga IMA– !
prema svom narodu
nedostojan- ON ga nema !

Obrad Pavlović
Obrad Pavlović
02.09.2021. 15:24

Glasnu se i fra Matija Bećković! količina izgovorenih gluposti se ne može smjestiti u njegove deseteračke stihoklepine, u kojima uživaju oni kojima je to jedino što su ikada pročital. Odlučio Matija da svoj nesebični doprinos podizanju tenzija u Crnoj Gori da na svoj primitivni način.Slaveći novog Joanikija, podsjeća i na onog drugog, istoga imena i istovjetnog djelatnika, pravedno osuđenog izdajnika.
Trnovit je put koji je prešao Bećković od UDBINOG sex podvižnika do nacionalne perjanice propalog projekta velike Srbije. Sve ono što se na Cetinju može dogoditi, ako razum ne preovlada, neće se moći oprati ni ovaj koji živog Mitropolita slavi kao mrtvog, izjednačavajući ga sa uginulim Amfilohijem, njegovim duhovnim ocem.
Nadam se da će Matiji narednih dana, mjeseci i godina biti daleko od Cetinja i od svega onoga po čemu decenijama izliva otrov.Prevelika je Crna Gora za Matiju, kao što je on premalen i za Mrtvo Duboko, pa makar mu duhovni očevi bili Dobrica Ćosić i Vasilije Hrestić. A drevna engleska poslovica kaže – LIKE FATHER LIKE SON (kakav otac takav sin!

Anonim
Anonim
03.09.2021. 09:13

Mlatija Blebećković, k’o luda Nasta. Svakome ima da savjetuje pokoju zloću. Te sitne oči, taj blebetavi jezik i neviđeno zlo, neizmjerno se raduju sebi , kada pročitaju što je smislilo. Samozadovoljni, emotivno nezreli i vaspitno zapušteni starac, gura se nepitan i nepozvan u prve redove sramote i osude zdravoga srpskoga svijeta

Sponzor

Najčitanije