Povežite se sa nama

Politika

MEDOJEVIĆ: Nova ili tehnička vlada, ali bez Krivokapića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predstavnici parlamentarnih stranaka koje čine vladajuću većinu danas će u parlamentu održati drugi krug razgovora o krizi vlasti, a Demokratski front ne odustaje od početnih zahtjeva da se napravi ili nova ili vlada izbornog povjerenja – u oba slučaja bez premijera Zdravka Krivokapića. To je Pobjedi saopštio jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević

Nakon prvog sastanka stranaka vladajuće većine saopšteno je da nije bilo tenzija, kao i da je dogovoreno da se na narednim konsultacijama nađe održivo rješenje.

Medojević kaže da će DF prisustvovati današnjem sastanku, ali navodi da neće odustati od zahtjeva.

„Što se nas tiče, jedini smo izašli sa jasnim stavovima – da ne podržavamo Vladu Zdravka Krivokapića, da on ima podršku samo 14 poslanika i mislimo da je najbolje rješenje nova vlada u okviru iste većine ili, ukoliko to nije moguće, da se napravi vlada izbornog povjerenja i da se očiste birački spiskovi, promijeni menadžment u Javnom servisu i imenuje nestranački, profesionalni glavni tužilac koji bi procesuirao eventualne izborne nepravilnosti i da se ide na izbore“, navodi Medojević.

Ogroman je stepen nepovjerenja, kaže on, između DF-a i Krivokapića, koji ih je, kaže, izdao i prevario.

„Tu je ogromno nepovjerenje i nepoštovanje i teško je očekivati da se u okviru njegovog kabineta napravi bilo kakav održivi dogovor“, dodaje Medojević.

Upitan kako vidi dalji razvoj situacije, jer su i iz Demokratske Crne Gore i iz Ure saopštili da je Krivokapić za njih premijer, Medojević kaže da je situacija jasna.

„Oni (Ura) su već glasali smjenu ministra sa DPS-om. Tu su i Demokrate. Skoro da nema nikakve razlike između politike i prioriteta između DPS-a, Krivokapića, Demokrata i Ure – to poslije šest mjeseci postaje jasno. Teško je očekivati neki dogovor od Demokrata i Ure koji bi bio prihvatljiv za DF. Mislim da Krivokapić i ne insistira na tome i ne znači mu ništa što je izgubio podršku većine u parlamentu. Premijeru ne pada na pamet, zalijepio se za fotelju zbog beneficija vlasti. Nijesam optimista da će doći do dogovora, tačnije ne vidim prostor za rekonstrukciju koja bi bila održiva u postojećem kabinetu“, precizirao je Medojević.

Mjera kompromisa bi bila, kako je dodao, nova vlada koja bi bila formirana na osnovu izbornih rezultata.

Eksperiment sa ekspertskom Vladom, ocjenjuje Medojević, pokazao se kao neuspješan i neefikasan.

Dodao je da bi u novoj vladi važilo pravilo da stranke budu zastupljene proporcionalno dobijenim glasovima.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije