Povežite se sa nama

Vijesti

MEDOJEVIĆ: Šverc cigareta veći u prvih sedam mjeseci 2021. nego u istom periodu lani

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U prvih sedam mjeseci ove godine država je naplatila 26,5 miliona evra akciza za cigarete. U istom periodu prošle godine kada turista skoro da nije ni bilo, pa je potrošnja cigareta u julu bila značajno manja, država je naplatila 27,5 miliona eura, saopštio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Šverc je bio ogroman i prošle godine i kretao se i do 70% tržišta i država je gubila između 50-60 miliona eura zbog nenaplaćene akcize i PDV. Ono što zabrinjava je da je udio crnog tržišta u prvih sedam mjeseci ove godine u porastu, sto znači da i ova Vlada štiti i podržava šverc cigareta i pljačku državnog budžeta.  Manja naplata akciza na cigarete u prvih sedam mjeseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle, inače katastrofalne godine, nedvosmsleno ukazuje na povećani šverc i udio crnog tržišta”, naveo je Medojević.

Kako je dodao, očigledno da Koordinator svih koordinatora svih službi bezbjednosti nema odgovor na njegova pitanja.

“To može da znači da stvarno nema pojma odakle šverc i koje strukture stoje iza njega ili da li i ova Vlada učestvuje u švercu i za to dobija odgovarajuću korupcionašku nadoknadu od švercera. Javna propaganda da će ova Vlada da raskrsti sa švercom cigareta ne poklapa se sa brojevima. Stvarnost je drugačija i neko treba da odgovara za ovoliku štetu koja se nanosi građanima i budžetu države”, poručio je Medojević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije