Povežite se sa nama

Društvo

MER OBEĆAVA: Efikasnije ćemo isplaćivati novac za turističke vaučere

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prosvjetni radnici koji su namjeravali da iskoriste turističke vaučere požali su se prethodnih dana da im izdavaoci smještaja otkazuju rezervacije jer im država nije uplatila ugovoreni iznos novca. Iz Ministarstva ekonomskog razvoja CdM-u su saopštili da je u toku isplata sredstava za turističke vaučere koji su realizovani u periodu od 20. maja do 25. juna ove godine, kao i da će se u narednom periodu isplate efikasnije rješavati.

“Nažalost zbog neplaćanja države po osnovu turističkih vaučera, poništavamo Vašu rezervaciju jer ne možemo nažalost bez sredstava čuvati sobe. Oprostite, ali vodimo računa da imate vremena da izaberete drugi smještaj”, piše u poruci koja je stigla većem broju prosvjetnih radnika.

Iz resora Jakova Milatovića obećavaju da će se u narednom periodu sve isplate izdavaocima privatnog smještaja za realizaciju ovih vaučera efikasnije realizovati.

“Koristimo priliku da Vas obavijestimo da se u prvom isplatnom ciklusu isplate vrše za preko 200 vlasnika privatnog smještaja, te da je za ovu namjenu izdvojeno oko pola miliona eura”, zaključili su u izjavi za CdM iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Na sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja objavljeno je prije mjesec dana da su počele prijave za turističke vaučere.

“U opticaju je oko 25.000 jednokratnih turističkih vaučera namijenjenih za prosvjetne i zdravstvene radnike u vrijednosti do 200 eura, a 415 vlasnika privatnog smještaja je steklo uslov da bude na listi sa koje prosvjetni i zdravstveni radnici mogu izabrati gdje žele da provedu svoj odmor”, naveli su tada iz MER-a.

Na pomenutoj platformi svi zdravstveni i prosvjetni radnici nakon prijave mogu da vide ponudu vlasnika privatnog smještaja, koji u zavisnosti od kategorije privatnog smještaja formiraju cijene, i odlučiti se šta je za njih najpovoljnije i najbolje.

“Vlasnik vaučera može da se odluči da ne iskoristi u potpunosti svoj vaučer, a može i da se odluči da produži svoj odmor i iznos iznad 200 eura sam nadoknadi”, pisalo je, između ostalog, u objavi Ministarstva ekonomskog razvoja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije