Povežite se sa nama

Društvo

Mićović zakleo Zdravka: ”Ako se ponovo olešiš i ne potpišeš temeljni ugovor, dabogda bio proklet tri puta i 3.000 puta”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Joanikije zna da je prošli put domaća brlja dala hrabrost Krivokapiću da kaže NE potpisivanju temeljnog ugovora. Da se to ne bi ponovo desilo zakleo je Zdravinja riječima – ‘ako udariš po lozi i olešiš se kad bude trebalo da se stavi potpis, dabogda bio proklet tri puta i 3.000 puta’. To će biti dodatni pritisak na premijera da potpiše ugovor, iako Mićovićeva kletva nema ni približno toliko moći koliko je imala kletva njegovog prethodnika Radovića

Svetosavski kult krvi i tla, koji se vodi pod akronimom SPC, a u narodu je poznat kao svetosavska sekta (SS) i izlapjeli vjerski ekstremista sa razarajućim strahom od ”boga”, kojeg je splet nesrećnih istorijskih okolnosti doveo na mjesto premijera Zdravko Krivokapić opet razmatraju potpisivanje simbolične kapitulacije Crne Gore u vidu temeljnog ugovora.

Nedavno izabrani šef crnogorske filijale ratnohuškačkog SS – Jovan Mićović, alias Joanikije kazao je nedavno da se ”pregovori u vezi usaglašavanja konačnog teksta i svih detalja temeljnog ugovora odvijaju između budućih ugovornih strana vlade Zdravka Krivokapića i SPC, kao potpisnica ugovora”.

Nečastivi Jovan, poznat po krvavom desantno-helikopterskom ustoličenju koje je bacilo neizbrisivu ljagu na pravoslavlje, u prevodu je rekao da se simbolična kapitulacija Crne Gore priprema i da je izdajnička vlada na čelu sa Krivokapićem spremna da potpiše ovaj ponižavajući ugovor.

Da je spreman da ponizi državu čiji je premijer, vječito nakresani vjerski ekstremista Krivokapić potvrdio je nedavnom izjavom na Tviteru, da ”potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC (svetosavska sekta np.a.) zavisi isključivo od Sinoda SPC (bord direktora SS), te da sa strpljenjem očekuje vrlo brzo potpisivanje tog dokumenta”.

Ne vjeruju Krivokapiću

Iako se Zdravinjo i njegov nalogodavac Joanikije busaju da temeljni ugovor samo što nije potpisan, iz centrale SS su i te kako skeptični. U prilog toj tvrdnji ide i izjava glavnog operativca ove organizacije zaduženog za obavještajno-bezbjednosno djelovanje i finansijske transakcije Irineja Bulovića, koji je nedavno istakao da ”temeljni ugovor SPC (SS) sa vladom Crne Gore neće biti potpisan dokle god je Zdravko Krivokapić na njenom čelu”.

Da su Bulovićevi inicijalni operativni podaci i te kako osnovani govori i podatak da je Krivokapić krajem maja prošle godine kada se dobro ”izdopingovao”, kako se tada spekulisalo, domaćom lozom, došao na sastanak sa Porfirijem Perićem i visokim funkcionerima SS i odbio da potpiše ugovor.

Premijer je tada u potpunom strahu od prokletstva izdaje koje mu je prijetilo otišao u ”prestonicu” da potpiše temeljni ugovor sa SS, a sa njim u delegaciji su bili ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović. Krivokapić je imao namjeru da potpiše sramni akt, ali kako smo već pisali, nakon konzumacije velike količine domaće brlje smogao je hrabrosti da kaže NE lideru svetosavske sekte Porfiriju Periću i vrati se u Crnu Goru bez sklapanja takozvanog ”ugovora sa đavolom”.

Irinej Bulović – Sauron: Nameračio se na Zdravinja

Od tada Krivokapić je izgubio svako povjerenje koje su u njega imali visoki funkcioneri SS, koji su skeptični da će do potpisivanja uopšte doći.

”Ne bi bilo začuđujuće da se Krivokapić ponovo izdopinguje, da pijan kaže ‘idite svi u Kačavendu’ i ne potpiše ugovor. Veliko je nepovjerenje u premijera među visokim funkcionerima SS”, reklo je dopisniku portala Aktuelno više pouzdanih izvora iz sjedišta SS u Beogradu.

Jovan preuzeo obavezu, zakleo Zdravinja!

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih crnogorskoj filijali svetosavskog kulta krvi i tla (SKKT), Jovan Mićović je obećao nalogodavcima iz sjedišta u Beogradu da će paziti na ponašanje Krivokapića i da će dati sve od sebe da osigura potpisivanje temeljnog ugovora.

”Iz takozvane patrijaršije (borda direktora SS np.a.) rekli su Mićoviću da obuzda prevrtljivog premijera i da osigura potpisivanje simbolične kapitulacije Crne Gore u vidu temeljnog ugovora. Ako Mićović ne uspije da iskontroliše Krivokapića, prijeti mu žestoka kazna – 50 posto od palte u narednih pola godine. Kako se spekuliše centrala SS je već zaprijetila da će preuzeti sve finansijske transakcije vrijedne desetine miliona koje dolaze iz filijala ove organizacije u Crnoj Gori, i da crnogorskom rukovodstvu neće ostavljati ni dosadašnjih pet odsto”, rekli su naši izvori.

Kako su rekli naši izvori iz vrha centrale SS, opasnost od finansijskih sankcija crnogorskoj filijali natjeralo je ovdašnje funkcionere sekte da se dobro zamisle. Najvažnije je, kako nam je rečeno,  dražati premijera dalje od boce na dan kad bude zakazano potpisivanje ugovora.

Slušaj mali, ako te vidim sa bocom pred potpisivanje ugovora – naj*bao si!

”Mićović je očajan jer se može desiti da crnogorska filijala SS pod njegovim vođstvom ostane bez značajnih finansijskih sredstava. On zna da je prošli put domaća brlja dala hrabrost Krivokapiću da kaže NE potpisivanju temeljnog ugovora. Da se to ne bi ponovo desilo Joanikije je zakleo Zdravinja riječima – ‘ako udariš po lozi i olešiš se kad bude trebalo da se stavi potpis, dabogda bio proklet tri puta i 3.000 puta’ ”, rekli su naši izvori.

Naglašavaju da će to biti dodatni pritisak na premijera da potpiše ugovor, iako Mićovićeva kletva nema ni približno toliko moći koliko je imala kletva njegovog prethodnika Radovića.

Zdravinjo oće da podmiti crkvu placom u Rogamima?

Jasno je da se Zdravinjo našao u gotovo bezizlaznoj situaciji, jer ako ne potpiše temeljni ugovor postoji mogućnost da ne samo bude proklet, već i ekskomuniciran iz SS, što bi za njegovu ekstremističku  svetosavsku dušu bilo pogubno gotovo kao fizičko obezglavljenje za običnog čovjeka.

Sa druge strane ako potpiše temeljni ugovor, prijeti mu gnijev crnogorskog naroda zbog veleizdaje i prodaje nacionalnih interesa svetosavskoj sekti. Zdravinjo se, kako saznajemo, takođe boji i kletve pokojnog Amfilohija jer je po nalogu iz Beograda iz ugovora izbačena svaka stavka koju je pokojni mitropolit stavio – prije svega ona o pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Da li će ga boca opet spasiti od prokletstva veleizdaje?

O tome možete čitati u intervjuu koji je pokojni Amfilohije nedavno dao portalu Aktuelno.

S obzirom da Krivokapić zna koliko funkcineri SS vole nekretnine i zemljište, pogotovo crnogorsko, postoje spekulacije da je spreman da pokloni plac njegovog sina u podgoričkom naselju Rogami, na kome je zacrtan velelepni objekat.

”Krivokapić razmišlja da pokloni taj plac, a da planove za izgradnju sinovljeve vile malo prepravi i prilagodi potrebama vjernika. Tako bi SS mogla da na tom placu gradi vjerski objekat”, rekli su naši izvori iz vrha vlade.

S obzirom da su funkcioneri SS posebno lakomi kada je u pitanju crnogorsko zemljište, postoji mogućnost da će makar izdejstvovati odlaganje potpisivanja temeljnog ugovora. U međuvremenu se očekuje i pad Krivokapićeve vlade, pa bi on tako mogao da se ”izvuče” iz ove nezgodne situacije i potpisivanje veleizdajničkog dokumenta prepusti nekom drugom.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije