Povežite se sa nama

Društvo

MIHAILO: CPC jedini čuvar pravoslavne hrišćanske vjere

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorski narod se masovno vraća svojoj izvornoj tradiciji i duhovnim vrijednostima, poručio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo u božićnoj poslanici

„Širom Crne Gore na Badnji dan nalažu se badnjaci (to sveto drvo, koje je grijalo i Hrista u Vitlejemskoj pećini), svjedoče da crnogorski narod zna vječnu istinu, da je Crnogorska pravoslavna crkva na ovim prostorima jedini čuvar pravoslavne hrišćanske vjere, koju smo od naših predaka primili“, poručio je mitropolit Mihailo.

Od kako je crnogorski narod primio hrišćanstvo, u Crnoj Gori se, kako kaže Mihailo, s osobitim poštovanjemslavi Božić.

“Danas se Vaseljena raduje rođenju Isusa Hristosa, sina božijega, glavne ličnosti ljudske istorije, Spasitelja i obnovitelja života na Zemlji. Okupili smo se danas u crnogorskoj Prijestonici – Cetinju, da se pored crnogorskog badnjaka podsjetimo rođenja gospoda Isusa Hristosa, najsvečanijeg dana u istoriji roda ljudskoga. Blago onima koji dođoše da mu se poklone na Svetoj liturgiji, prime sveto pričešće, krv i tijelo gospoda Isusa Hristosa u ovom Svetom hramu na Cetinju, posvećenom prepodobnom crnogorskom gospodaru Ivanu Crnojeviću, koji je i osnovao ovaj Sveti hram prije više od 500 godina, a više od 100 godina pod okupacijom Srpske pravoslavne crkve iz Beograda, onih ljudi i popova koji ljube Hrista Judinim poljupcima”, naveo je Mihailo u poslanici.

Crnogorska pravoslavna crkva u svojoj viševjekovnoj duhovnoj istoriji i dubokoj hrišćanskoj pobožnosti, zalagala se, kaže mitropolit Mihailo, i zalaže za mir, slogu, bratstvo i jednakost među ljudima.

“Naša crkva se rukovodi Svetim Jevanđeljem (Svetim pismom): “Jedan Gospod, Jedna Vjera, Jedno krštenje” (Poslanica Efescima, Gl. 4. stih 5). U slavu rođenja Gospoda Isusa Hrista, Spasitelja, sve vas pozdravljam i blagoslovim sa željom da Badnji dan i Božić proslavite u ljubavi, miru i slozi, kao što je vjekovima radio narod u Crnoj Gori. Svima Sveti pozdrav: Hristos se rodi ! Vaistinu se rodi”, zaključio je mitropolit CPC Mihailo.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije