Povežite se sa nama

Politika

MILAČIĆ: „Da su svi bili kao Prava CG imali bi veću stabilnost“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Da su se svi ponašali kako se ponašala Prava Crna Gora mi bi danas bi imali mnogo veću stabilnost i bolje rezultate“, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić On je dodao da odgovornost za procese nije samo na vladi već, kako je kazao, na parlamentarnoj većini

Cilj Prave Crne Gore je očuvanje izborne volje građana, kazao je Milačić u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

„Građani su nam dali mandat da uradimo sve što je do nas da nakon 30 godine duboko kriminogene vlasti damo maksimum. Niko od njih ne očekuje da budemo savršeni, to je nemoguće, nema te tranzicije u političkom smislu, koja nakon 30 godina može da izvede tranziciju na lak i jednostavan način“, kazao je Milačić.

On dodaje da Prava Crne Gora želi da bude konstruktivna, da pomogne, da se ponašaju kao odgovoran i zreo dio nove vlasti i zato su, kako je kazao, i u situacijama sa kojima nijesu bili saglasni, zbog građana, demontaže i izgradnje novog sistema svoj partijski interes ostavljali po strani.

„Da su se svi ponašali kako se ponašala Prava Crna Gora mi bi danas bi imali mnogo veću stabilnost i bolje rezultate“, kazao je Milačić i dodao da odgovornost za procese nije samo na vladi već, kako je kazao, na parlamentarnoj većini.

„Treba nam više strpljenja, racionalnosti i da se uzdignemo iz često, uskopartijskih interesa i da na prvom mjestu imamo 30. avgust, da ga čuvamo po svaku cijenu, razlike gurnemo po starani i okupimo se oko onoga što nas ujedinjava“, poručio je Milačić.

Što se tiče trenutnog spoljnopolitičkog kursa zemlje Milačić napominje da je Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ dala podršku premijeru Zdravku Krivokapiću nakon što je potpisan memorandum.

„Cilj je bio da se okupimo oko onoga što nas objedinjava a to je borba protiv organizovanog kriminala, ekonomski oporavak zemlje, izgradnja institucija i slično“, kazao je Milačić.

Predsjednik Prave dodaje da se nada da će se parlamentarna većina usaglasiti oko 24. januara i Tužilačkog savjeta, oko budžeta, programa Evropa sad i izgradnje institucija.

„Za prvu vladu poslije 30 godina jednog sistema to je dovoljno. Kada izgradimo institucije, stvorimo demokratsku atmosferu onda ćemo se okrenuti i partijskim interesima“, kazao je Milačić.

Na pitanje da li je premijer Krivokapić ispunio očekivanja građana koji su za njega glasali samim tim što, između ostalog, još uvijek nije potpisao Temeljni ugovor, Milačić kaže da je Krivokapić čovjek koji u Crnoj Gori, mimo crkve, najviše želi da Temeljni ugovor bude potpisan.

„Ko je otvorio pitanje Temeljnog ugovora u Crnoj Gori? To je premijer Krivokapić. Dao nalog? Takođe Krivokapić. To se ne zna a premijer o tome neće da priča jer je čovjek crkve, ne bavi se propagandom i zato je na meti“, kazao je Milačić.

Ocjenjuje da Krivokapić nije ispunio sva očekivanja građana ali je to, kako dodaje, „teško nakon 30 godina kriminala“.

Memorandumu koji su potpisale partije dijela vladajuće većine sa manjinskim partijama Milačić naziva izdajom izborne volje građana. Ipak, dodaje, Prava Crna Gora nije protiv učešća manjinskih partija u Vladi.

„Sporno je ko ga je potpisao. Nijesu to nacionalne manjine. To je lobistički plan Mila Đukanovića. Mi smo se pobunili jer je to potpisano sa Đukanovićevim strateškim partnerima“, kazao je Milačić.

O eventualnoj saradnji Prave sa DPS-om ako bi Đukanović napustio poziciju predsjednika države Milačić kaže da Crnu Goru nije moguće demokratizovati sa DPS-om.

„Milo Đukanović je DPS“, kaže Milačić.

Pitanje Crnogorske pravoslavne crkve u Crnoj Gori je, kaže Milačić pitanje kanona i dodaje da je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori Srpska pravoslavna crkva.

„Najvažnije je da postoji zagarantovana sloboda vjeroispovijesti a to smo omogućili Zakonom o slobodi vjeroispovijesti. Treba da bude zabranjeno da neko nekome otima imovinu“, kazao je Milačić.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije