Povežite se sa nama

Politika

MILAČIĆ: Inicijativa Duška Markovića alibi za državni udar na Cetinju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić inicijativu poslanika DPS-a Duška Markovića vidi kao alibi za, kako je kazao, svojevrsni državni udar koji, kako kaže, ta partija priprema na Cetinju. Dodaje da je Markovićeva inicijativa promašila adresu.

Milačić je kazao da je poslanik DPS-a Duško Marković današnjim pozivom na zakazivanje hitne sjednice Skupštine Crne Gore sa temom donošenja takozvane „Rezolucije o zaustavljanju daljih podjela i očuvanja mira i stabilnosti u Crnoj Gori“ pogriješio adresu, i da je inicijativu i takav zahtjev trebao i treba da uputi i prenese lideru sopstvene partije Milu Đukanoviću.

„Nakon mudre i odgovorne odluke Mitropolije crnogorsko-primorske da se ustoličenje Mitropolita Joanikija obavi samo u prisustvu crkvenih velikodostojnika, sveštenstva i predstavnika crkvenih opština, dakle bez svenarodnog okupa, političara i politike, te nakon konstantnih pomiriteljskih i stalnih javnih poziva na smirivanje tenzija od strane funkcionera nove vlasti, jasno je da je jedina adresa koja do sada nije iskreno i suštinski poradila na smirivanju tenzija, već suprotno od toga, upravo Markovićeva partija i Markovićev nadređeni Milo Đukanović, aktuelni Predsjednik Crne Gore“, kazao je Milačić.

On je Markovićevu inicijativu nazvao providnim propagandnim trikom kako bi, kako je kazao, „upravo oni koji najviše potpiruju i iniciraju tenzije – pa i sam Marković, između redova, u današnjem saopštenju – u domaćoj, ali i međunarodnoj javnosti, sebe prikazali kao one koji smiruju tenzije“.

„Marković kaže ‘ako stvari izmaknu kontroli, i krenu po zlu, više neće biti važno ko je započeo, i ko je kriv – već jedino ko je mogao, a nije spriječio sukobe’. Gospodine Markoviću, u krivično-pravnom smislu jedino i jeste važno ko je započeo i ko je kriv i jedino će se to mjeriti narednih dana, pa i 5. septembra, s obzirom da mi koji sada vodimo državu nismo filozofi, kako nam se vi danas predstavljate u želji da i nas uvučete u zone apstrakcije, već smo po Ustavu i zakonima obavezni da očuvamo mir i obezbijedimo stabilnost poretka. Itekako je, dakle, važno ko je započeo i ko je kriv, a ako bude takvih koji se budu bavili započinjanjem bilo kakvih nestabilnosti ili nezakonitih radnji, biće procesuirani“, kazao je Milačić.

On poručuje da je politički, svih ovih dana, svakome jasno, ko započinje i ko potpiruje tenzije a, kako dodaje, nakon Đukanovićevog nedavnog nastupa na Cetinju, pa i današnje najave dolaska poslanika DPS-a na Cetinje, to je, kaže, potpuno očigledno.

„Te stoga Markovićeva inicijativa potpuno je promašila adresu, ali je ogoljela politički cilj: da stvore alibi i da se politički ograde od onoga što svakodnevno javno rade – pripremaju temelj za svojevrsni državni udar sa Cetinja“, zaključio je Milačić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
31.08.2021. 17:15

koji je ovo kreten-ne “opevani”

Walter
Walter
31.08.2021. 18:02

Milačiću druže 🙂 Tehnika državnog udara je kada se napadnu institucije države a ne kada se oslobađamo od okupatora!

Boka
Boka
01.09.2021. 02:27

Kakva si ti neviđena dalabu, svako ko je fobronamjeran je shvatio da ne treba da se desi ustoličenje jer postoji ogroman rizik. Ko će prvi krenut nije bitno, Marković jasno kaže, bolje prevencije radi ne stavljat prst u oko Crnogorcima. Vječna je Crna Gora!

Sponzor

Najčitanije