Povežite se sa nama

Vijesti

MILAČIĆ: Politički nedopustivo da Abazović ucjenjuje Vladu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, u kojem mu je, između ostalog, poručio kako je pokazao da je nedorastao bezbjednosnog sektora i vicepremijera

Milačić navodi da je politički nedopustivo da Abazović ucjenjuje Vladu Crne Gore, te da je sinoćnjim intervjuom za Televiziju Vijesti ucjenjivao sebe i sve građane Crne Gore.

Milačić kaže da je Abazoviću dao glas da bude ozbiljan političar „koji čuva našu Vladu, pa i kad je u manjini, u njoj“.

„Da ono veče, 4. na 5. septembra, nije bilo onakve uloge Premijera, a Vi to odlično znate, ali ko zna iz kojih razloga nećete jasno da kažete, nacionalni interesi Crne Gore bili bi pogaženi i danas ne bi imali čime da se pohvalite, i Vi, i svi mi. Da nije bilo onakve uloge Premijera od zaštite Ustava i ove zemlje, ono ključno veče, ne bi bilo ništa“, kazao je Milačić u pismu.

Smatra kako je Abazovićev bezbjednosni sektor omanuo: „Ne samo da je omanuo, već postoje osnovane indicije, ali o tome ćemo nakon istraga, da je bilo riječi o jednoj vrsti puča u bezbjednosnom sektoru“.

„Iz Vaše partije juče smo čuli insinuacije da oni koji su za promjene u bezbjednosnom sektoru to zapravo rade motivisani željom da se sektorom upravlja van Crne Gore i za račun drugih država, a potom još veća insinuacija – u namjeri da se zaustavi borba protiv šverca i kriminala, te da se Crna Gora skrene sa evropskog puta. Gospodine Abazoviću, možda ima i takvih, ali ako mislite da su ove neopisive optužbe – Premijerove namjere i motivi – recite to javno, pa napustite Vladu. U suprotnom, jedino što Vam preostaje jeste da slijedite Premijera“, napisao je Milačić.

On je uvjeren da je u najkritičnijem momentu za Crnu Goru „zakazao politički dio bezbjednosnog sektora“.

„Sinoć ste, uz gaženje sopstvene, i naše Vlade, uvrijedili i pravoslavni, litijski narod u Crnoj Gori, što, najiskrenije, nisam očekivao od Vas. Кazali ste, u jednom Potpredsjednika Vlade nedostojnom maniru, da je dosta više, dvije godine priče ‘crkva, crkva, crkva, crkva…’, kao da smo mi dvije godine to radili iz dosade, kao da je to Mitropolit Amfilohije radio tek onako, a ne što smo kao narod bili pritjerani uz zidove naših crkava i svojim tijelima branili i odbranili sopstvene svetinje, a naš Mitropolit Amfilohije za to dao i život. Gospodine Abazoviću – a sve ovo Vam nikada ne bih javno pisao da stvar nije odveć ozbiljna i uveliko u domenu javnog – sinoćnjim nastupom pokazali ste da ste politički nedorasli i vođenja bezbjednosnog sektora, ali i mjesta Potpredsjednika Vlade Crne Gore“, poručio je Milačić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije