Povežite se sa nama

Društvo

MILAČIĆ PREDLOŽIO: Da 30.avgust bude državni praznik

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić predložio je da se u Crnoj Gori uvede novi državni praznik, 30. avgust – Dan demokratije.

On je Skupštini podnio Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim i drugim praznicima.

Milačić je u obrazloženju naveo da je 30. avgust važan datum za Crnu Goru jer je prekinuto vladanje dominatno jedne partije na čelu sa istim čovjekom.

“Nakon što su skoro sve zemlje socijalistčkog bloka od pada Berlinskog zida ušle u proces smjene vlasti, Crna Gora je prvi put baš na ovaj datum zakoračila u proces demokratizacije društva i promjene vlasti”, rekao je Milačić.

Kako je istakao, nesporna je činjenica da je 30. avgust istorijski datum, jer je tada na izborima prvi put od uvođenja višestranačja mirnim i demokratskim putem promijenjena vlasti.

“Imajući u vidu istorijski značaj ove činjenice, od velike važnosti za cijelo društvo, ali i za buduće generacije, da se 30. avgust uvrsti u red državnih praznika, jer ulazak u eru demokratije treba obilježavati i proslavljati”, naveo je Milačić.

On je kazao da se Dan demokratije slavi kao državni praznik u drugim zemljama.

Državni praznici u Crnoj Gori su 21. maj – Dan nezavisnosti i 13. jul – Dan državnosti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Obrad Pavlović
Obrad Pavlović
02.06.2021. 11:01

Baš volim kad neko da konstruktivan predlog, jer to često, mada ne uvijek, može biti prvi znak prosvjetljenja, ili dokaz o latentnoj inteligenciji, koja nikako da dobije priliku da se uspravi i zablista. Marku Milačiću se to nije dogodilo, nije mu se čak ni omaklo, na nivou primitivnog incidenta. Prijedlog da se slavi 30. avgust kao državni praznik mogao bi biti ravan prijedlogu da se na primjer slavi 25. mart, datum potpisivanja trojnog pakta. Ili ako bi išli u dalju prošlost sramni datum Podgoričke skupštine, ideološki toliko blizak Milačićevoj političkoj i mentalnoj profilaciji. 30. avgusta je formirana parlamentarna većina zavidne došljednosti u zatiranju svega što je crnogorsko.
Ukoliko prođe Milačićev prijedlog slijedeće što bi se moralo uraditi je da se izliju i u svim crnogorskim gradovima njegove biste od voska, pa da potraju do prvih vrućina, jedva nešto više nego što će trajati FAŠIZOIDNA DEMOKRATIJA, sama po sebi odvratna, a još odvratnija u Milačićevim egzaltiranim interpretacijama…Vjerujem da Crna Gora ima dovoljno snage da se ubrzo oslobodi od takve „demokratije i da se vrati onoj pravoj.

Breeee
Breeee
03.06.2021. 12:36
Repliciraj  Obrad Pavlović

Portal Luča mi banuje komentare ali nije važno… ovaj Ul.čar ima pravo predložiti svoj rođendan za državni praznik… toliki je Mozak…

Sponzor

Najčitanije