Povežite se sa nama

Politika

MILANOVIĆ: Crna Gora je talac nezainteresovanosti Evrope

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović upitan da li je današnji susret sa crnogorskim predsjednikom poruka zvaničnom Beogradu, kazao je da jeste.

– Naravno da je to poruka Beogradu. To je sasvim jasno – kazao je Milanović na zajedničkoj pres konferenciji sa Predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

On je kazao da podržava Crnu Goru na putu ka EU.

– Crna Gora je trenutno talac nezaintresovanosti i zgrčenosti evropske politike. Ko god bude na vlasti sledeće godine, treba da zna jasan stav hrvatske vlasti. – kazao je Milanović.

On je istakao da se treba baviti samim sobom i da je svako treći višak.

– I Beograd je tu višak, i to iz niza razloga, i to otvoreno kažem. I Moskva kao i Brisel, u onoj mjeri u kojoj želite biti članica EU– kazao je Milanović, ističući da je Crna Gora pregovovore privela kraju.

On je kazao da ništa ne stoji na putu Crne gore i Evropske unije. Ističe da su za manje od godinu biti izbori u Francuksoj, ali smatra da se tu neće promijeniti ništa. Kao ni kada je u pitanju dolazak novog njemačkog kancelara.

Upitan da prokomentariše izjavu predsjednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorada Pupovaca, da se iz Crne Gore u Hrvatsku proširilo antisrpsko raspoloženje, Milanović ističe da se cijelog  života bori  protiv antisrpskog raspoloženja u Hrvatskoj.

– Moja cijela politička karijera je borba za pravo onih koji su slabiji, iskorišćeni i ojađeni od strane Beograda.

– To ću raditi i dalje iako prepoznajem da su se neki od njih osilili – poručio je Milanović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije