Povežite se sa nama

Vijesti

Milatović: Povećanje zarada dovešće do održivijeg ekonomskog modela

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Povećanje zarada u Crnoj Gori dovešće do novog ekonomskog modela – koji je inkluzivniji i održiviji od prethodnog, poručio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

“Jedna od bezbroj upečatljivih diskusija na Oxfordu je bila na časovima ekonomske istorije na kojima je profesor Robert Allen predavao, izmedju ostalog, i o razlozima zbog kojih se industrijska revolucija desila baš u Engleskoj, a ne u nekoj drugoj zemlji svijeta”, naveo je ministar na Tviteru.

Milatović dalje kaže da je profesor  u svojoj knjizi “The British Industrial Revolution in Global Perspective”, utvrdio da su razlozi za to bili upravo ekonomski, a ne kulturološki, institucionalni ili neki drugi.

“Naime, odnos visokih plata i niskih cijena energenata, prisutan tada samo u Engleskoj doveo je do primjene tehnoloških inovacija – i na kraju rezultirao izumom parne mašine. Povećanje zarada u CG možda neće dovesti do industrijske revolucije, al sasvim sigurno hoće do novog ekonomskog modela – koji je inkluzivniji i održiviji od prethodnog”, zaključuje Milatović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije