Povežite se sa nama

Vijesti

MINISTAR SEKULOVIĆ: Upotreba sile na Cetinju bila srazmjerna

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U toku je sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj se čelnici bezbjednosnog sektora iznjašnjavaju povodom postupanja u događajima na Cetinju 4. i 5. septembra. Sjednica će, kako je odlučeno, ostati otvorena za javnost

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da je ovo, otkad je na čelu MUP-a, bila najrizičnija operacija koja se sa uspjehom završila.

„Ponašanje policije generalno gledano bilo je proporcionalno, a upotreba sile srazmjerna. Svaki pojedinačni slučaj biće ispitan za sebe“, rekao je Sekulović.

Smatra da su događanja na Cetinju posljedica loše političke klime i nedostatka političkog dijaloga, te sukoba na više frontova koji može da dovede do gubitka ljudskih života.

Navodeći kako mu je savjest mirna, Sekulović kaže da Crna Gora teško može dalje ovako podijeljena: „Uopšte mi nije stalo hoću li ostati na ovoj funkciji, ali sam zabrinut za sudbinu Crne Gore“.

Nada se, kaže, da će nas sve opametiti cetinjska epizoda, jer ćemo u suprotnom uništiti budućnost našeg potomstva.

Medijski pritisci i nesigurnost građana

Ministarka odbrane Olivera Injac saglasna je da su medijski pritisci doveli do toga da građani Crne Gore, ili dio njih, osjete intenzivnu dozu nesigurnosti.

„Vjerujem da nam je svima jasno da smo u paradoksalnoj situaciji. Nas ovdje danas saslušavaju neki bivši ministri koji zaboravljaju svoja činjenja iz vremena kad su bili ministri i šalju poruke duplih standarda“, smatra Injac.

Korišćen vojni, a ne NATO helikopter: Injac Korišćen vojni, a ne NATO helikopter: Injac

Kaže da se pokušajima dezinformisanja javnosti teži stvaranju veoma kompleksne i nerealne slike stvarnosti.

Injac kaže da je na Cetinju korišćen vojni, a ne NATO helikopter koji su, kako je rekla, platili građani Crne Gore.

Direktor Uprava policije Zoran Brđanin tvrdi da je policija, dok je on na njenom čelu, van politike: „Tako će i biti. I meni je žao što se mi ne sastajemo da pričamo o drugim stvarima, koje su naš prioritet, a to je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije“.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije