Povežite se sa nama

Društvo

MINISTARKA U FRANCUSKOJ: Specijalisti i subspecijalisti će se usavršavati u Parizu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorski specijalisti imaće mogućnost da provedu od godinu do dvije staža u Parizu, a subspecijalisti godinu, dogovoreno je na sastanku ministarke zdravlja Jelena Borovinić Bojović sa direktoricom za međunarodnu saradnju najveće bolničke grupe u Evropi AP-HP (Assistance Publique – Hôpitaux de Paris), Florans Veber, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako su kazali, dogovoreno je da ova grupacija, u okviru koje radi 39 bolnica i koja je uvezana sa šest unverziteta, potpiše memorandum o saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore. To će omogućiti da crnogorski specijalisti provedu od godinu do dvije staža u Parizu, a subspecijalisti godinu.

Jelena Borovinić Bojović počela je radnu posjetu Francuskoj sastankom sa predstavnicima Ministarstva solidarnosti i zdravlja. U ime Vlade Crne Gore, ona je zahvalila na dosadašnjoj pomoći Francuske Crnoj Gori u svim sferama uključujući dragocjenu pomoć tokom pandemije korona virusa.

Sagovornici su razmijenili iskustva u vezi sa epidemiološkom situacijom i procesom vakcinacije protiv korona virusa. U tom kontekstu, naglašena je podrška EU kroz COVAX mehanizam.

U nastavku radne posjete Francuskoj, ministarka zdravlja posjetiće dva francuska medicinska fakulteta i imaće susrete sa eminentnim ljekarima o osiguravanju saradnje posebno u deficitarnim oblastima.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije