Povežite se sa nama

Vijesti

MINISTARSTVO: Crnogorski sport biće pošteđen neprijatnosti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

WADA i SE prepoznali su volju i namjeru vlasti u Crnoj Gori da se pitanje antidopinga riješi profesionalno i na zadovoljstvo svih, a posebno naših sportista, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete,nauke, kulture i sporta. Oni su istakli da rade na rješavanju problema i uvjeravaju javnost da će crnogorski sport biti pošteđen daljih neprijatnosti

Ističu da je Ministarstvo sa v.d. direktorom Uprave za sport i mlade Markom Begovićem uspjelo da napravi pozitivne pomake u rješavanju problema.

Kazali su da predlog izmjena i dopuna Zakona o sportu  Demokratske partije socijalista predstavlja kontinuitet lošeg upravljanja i dodatno usložnjavanje problema, a ne rješenje.

“Rješenje se nalazi u formiranju komisije koja će imati svoju političku, pravnu, organizacionu i finansijsku autonomiju, ali nažalost zahtjevi i molbe  naših međunarodnih partnera i spremnost za finansijsko-tehničku podršku, ostali su bez odgovora Uprave za sport i mlade”, navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da su izmjene Zakona o sportu koje su neophodne kako bismo bili uklonjeni sa liste neusklađenih zemalja pripremljene.

“U tom pravcu Uprava za sport i mlade je uspostavila direktnu komunikaciju sa WADA i SE i zajednički rade na usaglašavanju konačne verzije izmjena Zakona o sportu,  kako bi se u potpunosti uskladili crnogorski propisi sa medjunarodnim standardima u oblasti antidopinga. Jasna je potreba onih koji su doveli crnogorski sport na ivicu egzistencije da žele da budu „heroji nacije“, ali predložene izmjene nisu usaglašene sa WADA i suprotne su onome što oni traže od našeg zakonodavstva”, navodi se u saopštenju.

MPNKS će nakon konačnog izvještaja WADA izmjene Zakona o sportu koje su dobile saglasnost dostaviti Vladi.

“Smatramo neophodnim da se predloženi Zakon o sportu povuče iz skupštinske procedure jer predložene izmjene nisu u skladu sa zahtjevima WADA. Zbog sveobuhvatne situacije u kojoj smo se našli, WADA insistira da izmjene Zakona o sportu moraju dobiti saglasnost prvo od njih”, kažu iz Ministarstva.

Međutim, dodaju, predložene izmjene zakona od strane tadašnjeg resoronog ministarstva nisu dobile saglasnost WADA, sa čime su, kako navode, upoznati jer imaju svakodnevnu komunikaciju sa WADA i SE.

“Ovakav predlog izmjena Zakona o sportu ne može biti prihvatljiv za WADA jer nije usaglašen sa njima i ne sadrži sve ono što WADA od Crne Gore zahtijeva”, zaključili su iz Ministarstva.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije