Povežite se sa nama

Vijesti

MINISTARSTVO ODBRANE: Vukčević nije podoficir, utvrdiće se njegova odgovornost

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo odbrane danas se oglasilo povodom medijskih navoda i fotografije koja kruži društvenim mrežama, a na kojoj se, kako ističu, vidi civilno lice u službi u Vojsci Crne Gore Đorđije Vukčević na protestu, održanom 22. avgusta na Cetinju, ističući da je protiv njega pokrenuta procedura utvrđivanja povrede vojnih propisa, kao i utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

U tom resoru ističu da Vukčević nije podoficir Vojske Crne Gore, odnosno profesionalno vojno lice, već je civilno lice u službi u VCG, koje služi u Vojsci na radnom mjestu utvrđenom formacijom.

“U službu u Vojsci primljen je 27. jula 2020. godine kao kurir u 3. podcentru Centra za obuku Vojske Crne Gore, sa mjestom službovanja u Kolašinu. Već duži vremenski period Vukčević je odsutan iz jedinice zbog privremene spriječenosti za obavljanje rada (bolovanje), što ga nije sprječavalo da bude aktivni učesnik određenih skupova, a takvim činjenjem je svjesno zanemario svoje radne obaveze i zloupotrijebio pravo na privremenu spriječenost za rad”, navode u Ministarstvu.

Naglašavaju da su sve osobe u službi u VCG dužne da poštuju Zakon o Vojsci Crne Gore, Kodeks vojne etike, kao i Pravila službe VCG.

“Vukčević se oglušio o odredbe Zakona o Vojsci Crne Gore i načela Kodeksa vojne etike, čime je nanio štetu ugledu Vojske i Ministarstva odbrane. Kodeks predstavlja skup načela o etičkom postupanju lica u službi u Vojsci, radi očuvanja, afirmacije i unapređenja dostojanstva i ugleda Vojske i lica u službi u Vojsci, crnogorske vojne tradicije, patriotizma i antifašizma. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore njeguju antifašističku tradiciju i neće tolerisati ponašanje koje je u suprotnosti sa vrijednostima antifašizma”, zaključuju u Ministarstvu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Marija
Marija
24.08.2021. 23:50

Rece Olivera Injac koja je vernica spc crkve i kojoj smeta sve sto je Crnogorsko! Ona ista koja se u sekularnoj drzavi prekrsti u sred skupstine kao apostolka odbrane! Ukojem ste srodstvu sa popom Injac koji stoluje u srbiji Olivera?Ovo je strasno sta radite od ljudi koji se izjasnjavaju kao Crnogorci i kojima je to jedini grijeh,sram vas bilo,a kao vernici vam zelim da kako radite tako vam Bog vratio!

Sponzor

Najčitanije