Povežite se sa nama

Društvo

MITROPOLIT MIHAILO: Pozivam građane da ne prihvate ustoličenje Joanikija u Cetinjskom manastiru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo pozvao je sve građane Crne Gore da stanu uz CPC i ne prihvate čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

„Pozivamo sve Vas, drage i poštovane sve Crnogorce, Cetinjane, patriotske, plemenite i dobronamjerne ljude Crne Gore i naše dijaspore, crnogorske građane svih nacija i vjera, sve vas ljude dobre volje kojima je Crna Gora na srcu kao naša jedina i zajednička domovina, da stanete uz Crnogorsku pravoslavnu crkvu i pod njenim časnim barjakom, kako bismo u skladu sa Ustavom Crne Gore, ostvarujući svoje pravo na slobodno kretanje i ljudska prava na slobodu govora, izrazili svoj glas miroljubivosti, slobode i razuma, koji ne prihvata čin ustoličenja u Cetinjskom manastiru i urušavanja našeg crnogorskog nacionalnog i građanskog dostojanstva, časti, ugleda i ponosa“, kazao je mitropolit Mihailo, prenosi Pobjeda.

On je poručio građanima da poziv prime „srcima i razumu sa najplemenitijim željama i hrišćanskom ljubavlju prema ljudima“.

„Prihvatite ovaj poziv i pokažimo jedinstvo naše slobodne volje sa jednodušnom saglasnošću. Čujte glas vaše Crnogorske pravoslavne crkve. Njen glas čuvanja našeg zajedničkog dostojanstva je Vaš glas. Budite blagosloveni“, zaključio je mitropolit Mihailo.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije