Povežite se sa nama

Ekonomija

MKI: Poslanici da se što prije izjasne o budžetu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo kapitalnih investicija saopštilo je da žale zbog činjenice da budžet za ovu godinu još nije usvojen u crnogorskom parlamentu.

To, kako su istakli, sigurno ne pomaže rješavanju problema nagomilanih u proteklih 30 godina sa kojima se ministarstvo i Vlada svakodnevno suočavaju.

Režim privremenog finansiranja, kako su istakli, donosi mnogo problema za građane i privredu, a velikim dijelom i za kapitalne projekte iz oblasti energetike, rudarstva, saobraćajne infrastrukture itd, a koji predstavljaju zalog budućnosti crnogorske ekonomije.

Mnogi od njih, naveli su iz MKI, čekaju na realizaciju, što uzrokuje zabrinutost i kod građana i kod naših inostranih partnera i što stvara ambijent nesigurnosti i neizvjesnosti, koji nije povoljan za investitore i ekonomski sistem u cjelini.

„Apelujemo na poslanike da se u najskorije vrijeme izjasne o Prijedlogu budžeta kako bi omogućili servisiranje obaveza, podržali projekte od kapitalnog značaja za zemlju i da bi kao država i sistem konačno počeli da funkcionišemo na način koji priliči uređenim društvima“, istakli su iz resora Mladena Bojanića.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije