Povežite se sa nama

Društvo

MPNKS: Vuković pokušava namjerno da nas diskredituje radi skupljanja jeftinih političkih poena

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Svojim jučerašnjim obraćanjem na društvenim mrežama, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković pokušava namjerno da diskredituje Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, sa samo jednim ciljem, a to je skupljanje jeftinih političkih poena. To naravno ne predstavlja nešto novo za nas u MPNKS, ali u ovom slučaju njegov cilj je manipulisanje roditeljima i djecom zarad sopstvene političke promocije, kazali su u resoru Vesne Bratić.

Vuković je juče saopštio da ni desetak dana do početka školske godine nema rješenja za problem 1.500 učenika OŠ Vladimir Nadzor, koji, od februara pohađaju nastavu onlajn, dodajući da je Glavni grad ponudio pomoć od 50.000 eura za prevoz đaka pošto je transfer u druge škole jedini način da ti učenici krenu s pohađanjem nastave od 1. septembra.

Roditeljima je, prethodno, kako je rekao, olako obećano da će nastava biti organizovana u objektu obližnje kasarne.

– Neshvatljivo mi je da prije toga, nadležni u Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu odbrane nijesu sjeli i utvrdili da li uopšte postoji ta mogućnost. Jednako neshvatljivo mi je da nas niko iz Ministarstva prosvjete nije pozvao ni dva mjeseca nakon što sam javno uputio inicijativu da organizujemo sastanak, te iskazao želju (iako formalno-pravno to nije obaveza lokalne uprave) da se uključimo u rješavanje ovog problema – rekao je Vuković.

U Ministarstvu prosvjete odgovaraju da su se već obratili Glavnom gradu sa željom da zajednički nađu rješenje koje bi podrazumijevalo izgradnju nove zgrade škole, ili potpunog renoviranja postojećih školskih kapaciteta, „a na zadovoljstvo, prije svega roditelja, djece i nastavnog kadra OŠ „Vladimir Nazor““.

– Do danas nijesmo dobili odgovor nadležnih organa Glavnog grada, a želimo istaći da je MPNKS u skladu sa postojećim zakonskim rješenjima i budžetskim mogućnostima, već obezbijedilo sredstva za rješavanje tog gorućeg pitanja i više smo nego spremni da na odgovoran, profesionalan i transparentan način pristupimo implementaciji istoga u najkraćem mogućem roku – kazali su u tom resoru.

Ne razumiju potrebu da, kako su navelki u reagovanju, Vuković na teatralan način prebacuje odgovornost za naslijeđeni problem, pred sam početak školske godine.

Time je, kažu u resoru Vesne Bratič, pokazao da se u svemu najvjerovatnije kriju neke druge namjere.

– „Istina se poznaje umom i srcem“ , a u ovoj situaciji, i činjenicama koje smo u više navrata iznosili u medijima – zaključeno je u reagovanju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije