Povežite se sa nama

Društvo

MUP APELUJE: Građani da zamijene lične karte u predviđenom roku

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je aktivnosti na terenu kako bi 50.352 građana upoznalo sa zakonskom obavezom podnošenja zahtjeva za izdavanje lične karte, u roku od osam dana od prestanka važenja lične karte, oglašavanja nevažećom ili utrđivanja razloga za zamjenu lične karte. Za nepoštovanje zakona predviđene su novčane kazne za prekršaj u iznosu od 60 do 180 eura i od 120 eura do 300 eura.

MUP podsjeća na zakonsku obavezu podnošenja zahtjeva za izdavanje lične karte u roku od tri mjeseca poslije navršene 18 godine, ukoliko se lična karta izdaje prvi put.

Iz ovog Vladinog resora apeluju na građane da izvrše zakonsku obavezu zamjene lične karte, koja se izdaje prvi put, koja je istekla ili je oglašena nevažećom ili postoje razlozi za zamjenu lične karte.

“To mogu učiniti tako što će se u mjestu svog prebivališta javiti područnoj jedinici – filijali MUP-a radi izdavanja nove lične karte III generacije, kako protiv njih ne bi bio pokrenut prekršajni postupak shodno Zakonu o ličnoj karti”, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije