Povežite se sa nama

Turizam

MURATOVIĆ: Milatović se ne smije usuditi ni da pomene prihode od turizma

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Svi realni pokazatelji i parametri ukazuju da je turistička sezona daleko ispod očekivanja i najavljivanja iz Vlade Crne Gore. Tome u prilog idu i nedavni netačni podaci koje je iznio ministar Jakov Milatović, a tiču se broja turista koji u ovom trenutku borave u Crnoj Gori, saopštio je Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

„Očigledno da je takvom paušalnom izjavom ministar Milatović želio zamaskirati stvarnu sliku turističke sezone u našoj državi. Toga su najviše svjesni crnogorski hotelijeri i svi drugi turistički poslenici koji na djelu osjećaju rezultate loše pripremljene turističke sezone od strane Vlade i resornog ministarstva. Upravo zbog Vladinih propusta, neblagovremenosti i neznavenosti, oni su bili prinuđeni uskladiti svoju cjenovnu politiku sa ovogodišnjim tržištem i malim brojem visokoplatežnih gostiju kojima je Crna Gora nekada bila nezaobilazna destinacija tokom ljetnjih mjeseci“, piše u saopštenju.

Muratović poručuje ministru dan i dalje priča o broju turista i upoređuje kvantitativne rezultate sa 2019. godinom, dok se, kako navodi, ne smije usuditi ni da pomene prihode od turizma.

„Uzalud lijepa priča kada će nakon sezone mnogi ugostitelji i hotelijeri biti „praznih džepova“. Fingiranim podacima koji treba da stvore iluziju uspješne sezone neće se ostvariti nerealan projektovani prihod u budžetu. Upravo u septembru ministra Milatovića sljeduje adekvatno otrježnjenje kada bude podvukao crtu i pogledao stanje u državnoj kasi. To je njemu i danas jasno, ali živi u nadi da će eventualnom rekonstrukcijom Vlade, sadašnje radno mjesto zamijeniti drugim i na taj način obezbijediti sebi aboliciju za katastrofalno stanje u koje je doveo sektor turizma“, zaključuje se.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije