Povežite se sa nama

Vijesti

MVP: Crna Gora neće prihvatati izbjeglice iz Avganistana

Objavljeno

-

Foto: Beta
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora se, pridruživanjem izjavi od oko 100 država koju je objavio Stejt Department, nije obavezala da privremeno prihvati stanovnike Avganistana koji su pomagali savezničkim snagama, pošto takva obaveza nije ni predviđena ovom izjavom, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP)

„Shodno navedenoj izjavi, Crna Gora je podržala inicijativu kojom se traži da se svima koji žele da napuste državu to i omogući, uključujući i potrebu da putevi, aerodromi i granični prelazi moraju ostati otvoreni. U izjavi se, između ostalog, navodi da narod Avganistana zaslužuje da živi dostojanstveno u sigurnom i bezbjednom okruženju, stoga smatramo da je potrebno da se svima njima, a naročito ženama, osigura poštovanje osnovnih prava“, navodi se u saopštenju MVP-a.

Dodaju da Crna Gora, kao država koja je bila dio NATO misija u Avganistanu (ISAF i Odlučna podrška), s posebnom pažnjom prati situaciju, podržava napore i pridružuje se apelima međunarodne zajednice da se osigura bezbjedan izlazak iz države za savezničke i partnerske snage, kao i stanovnike Avganistana, koji to žele.

„Crna Gora, u ovoj fazi, neće primati izbjeglice kako je to proizvoljno navedeno u pojedinim medijima, stoga ističemo da bi o ovoj temi trebalo izvještavati sa posebnim senzibilitetom radi preciznosti u informisanju javnosti. Ministarstvo vanjskih poslova svakako ostaje na raspolaganju za sve dodatne informacije o ovom pitanju“, zaključuju iz MVP-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije