Povežite se sa nama

Politika

MVP: Današnja izjava Vulina, kao i sve prethodne, a vjerovatno i sve buduće ne zaslužuje nikakav odgovor

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio da je Vlada Crne Gore umjesto Srbije pojedinim potezima ponizila sebe, reagovali su iz Ministarstva vanjskih poslova. Oni su poručili da današnja izjava Vulina u kojoj pokušava da u relaciji Crna Gora-Srbija utvrdi ko koga ponižava, kao i sve prethodne, a vjerovatno i sve buduće ne zaslužuje zapravo nikakav odgovor.

“Ni od premijera Crne Gore, ni od bilo koga iz njegove vlade. Ipak, zbog javnosti i građana, Ministarstvo vanjskih poslova želi da ukaže na činjenicu da Vulinova izjava, međutim, govori mnogo, odnosno gotovo sve, o samom ministru i njegovom JUL-ovskom liku i licu koje se nepogrešivo pomalja kad god je na redu nova optužba i nova konfrontacija sa kim god, od susjeda i prijatelja pa sve do crkve i vjerskih pitanja”, saopštili su iz MVP-a.

Srećom, pojašnjavaju iz MVP, ona ne govori ništa o Srbiji, a posebno ne o odnosima Srbije i Crne Gore.

“Upravo zbog tih odnosa i njihove budućnosti, zbog građana u obije države, ali i istine radi, treba podsjetiti gospodina Vulina, kao prvo da se, ministar unutrašnjih poslova jedne države ne bi smio baviti i uplitati u pitanja drugih, posebno ne susjednih i prijateljskih; kao drugo, vakcine koje su proslijeđene bezbjednosnim snagama Kosova, inače dijela Vlade u kojoj, uzgred, sjedi i kojom u okviru svojih nadležnosti rukovodi ministar koji je Vulinov politički saborac, nijesu dio kontingenta dobijenih od Srbije; i treće, Rezoluciju o genocidu u Srebrenici izglasao je Parlament Crne Gore i ona izrazava većinsku volju i stav njenih konstituenata”, poručuje se u saopštenju.

Kako su naglasili, Vulin poput tabloidnih medija tumači rezoluciju na svoj način, iznoseći netačne činjenice.

“Podvlačimo još jednom da se u tački 3 Rezolucije, osuđuju pokušaji pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom, hrvatskom ili bilo kojem drugom narodu za genocid, zločine protiv čovječnosti ili druge zločine, jer odgovornost može biti isključivo individualna, a nijedan narod ne može biti označen kao genocidan ili zločinački. Vulin, izgleda ipak, u maniru brojnih tabloidnih medija u Srbiji, Rezoluciju tumači na svoj način i bez pardona interpretira njen sadržaj, iznoseći netačne činjenice”, dodaje se u saopštenju.

Napominju da je Krivokapić u više navrata, saopštio svoj stav o toj temi, “ali to Vulina očigledno ne zanima”.

“Konačno, umjesto besmislenih i besplodnih optužbi usmjerenih ka najbližim susjedima, možda bi ministar Vulin mogao da inicira ukidanje Deklaracije Skupštine Srbije iz 2009. godine u kojoj se osuđuje zločin u Srebrenici „počinjen na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde”. Ipak, vjerujemo da su i građani i Crne Gore i Srbije, već odavno prepoznali težinu Vulinovih riječi i političkog djelovanja”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije