Povežite se sa nama

Društvo

MVP O PRIVOĐENJU SEKULIĆ: Srpske vlasti da prestanu sa maltretiranjem crnogorskih poslanika

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo vanjskih poslova, kao i tokom dosadašnjih slučajeva zadržavanja crnogorskih poslanika, zatražiće od zvaničnih organa Republike Srbije objašnjenje o jučerašnjem postupanju granične policije prema poslanici Dragici Sekulić i o tome će informisati javnost – saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Ističu da još jedno nekorektno postupanje na granici Republike Srbije prema crnogorskim poslanicima, navodi na pomisao da se ovakav manir više ne može okarakterisati kao izdvojen ili slučajan događaj.

– Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog ovog, kao i ranijih sličnih slučajeva poziva vlasti Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da prestanu sa ovakvim činjenjem prema crnogorskim poslanicima.

– Svima je jasno da privođenja i maltretiranja poslanika crnogorske Skupštine nisu mjera dobrosusjedskih odnosa i ne nailaze na odobravanje nikoga u političkom životu kako Crne Gore, tako ni Srbije, bez obzira na kom se dijelu političkog spektra nalazili. Privođenje poslanice Sekulić, čije je objašnjenje za posjedovanje tableta bromazepama jasno predočeno nadležnim organima, samo je jedno u nizu neprijatnosti koje su doživjeli crnogorski parlamentarci i parlamentarke, među kojima su: Vuksanović Stanković, Zoronjić, Jelušić, Ibrahimović, Šehović, Martinović. To više ne može biti smatrano pukom slučajnošću ili spletom okolnosti – poručili su iz MVP.

Ističu da  posebno zabrinjava činjenica da su pomenuti poslanici nosioci diplomatskih pasoša, što dodatno začuđuje i iznenađuje.

– Posebno u situaciji kada zvanični organi naše zemlje u kontinuitetu ponavljaju poruku da – Crna Gora smatra Srbiju prijateljskom zemljom, sa njom želi samo dobrosusjedske odnose i iskreno priželjkuje evropsku budućnost kako za svoje, tako i za građane ove bliske države – navode iz MVP.

MVP: Odgovor Pobjedi se odnosi na prethodna zadržavanja polanika, te na jučerašnji događaj

Iskazujući ovaj stav, MVP je dalo dodatno pojašnjenej  povodom teksta objavljenog danas u našem listu.

– Članak sa nadnaslovom „Ministarstvo vanjskih poslova dobilo skandalozan odgovor od zvaničnih organa susjedne države povodom maltretiranja crnogorskih poslanika na graniciʺ, navodi da MUP Srbije tvrdi da su samo postupali u skladu sa procedurama. Odgovor MVP koji se navodi u pomenutom tekstu, redakciji ovog lista poslat je ranije i odnosi se na prethodne slučajeve zadržavanja poslanika na granici sa Srbijom, ali trenutak u kome se objavljuje svakako može javnost dovesti u zabludu da se navedene tvrdnje odnose i na jučerašnji događaj -pojasnili su iz MVP.

Naglašavajući da diplomatska komunikacija zahtijeva određene procedure i vrijeme, Ministarstvo vanjskih poslova će javnost svakako obavijestiti o odgovoru MUP-a Republike Srbije i povodom ovog događaja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
08.09.2021. 16:17

Dobro je što je MVP reagovalo sa nasom TJ –njihovom
„autenticnom v.politikom „

Sponzor

Najčitanije