Povežite se sa nama

Društvo

MVP: Porodica Rista Jovanovića se zahvalila Vladi, stekli se uslovi da se on vrati kući

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Osnovnom sudu u Prištini danas je okončan proces protiv Rista Jovanovića kome je izrečena kazna plaćanja novčane umjesto šest mjeseci zatvorske kazne, te udaljavanje i zabrana ulaska na period od pet godina na teritoriju Kosova. Time se stiču uslovi da se crnogorski državljanin vrati svojoj porodici, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kako ističu, uz predstavnike tog resora i Ambasade Crne Gore na Kosovu, ročištu je prisustvovala sestra Rista Jovanovića, Slavenka Perazić.

“Ona je iskazala iskrenu zahvalnost Ministarstvu vanjskih poslova na čelu sa ministrom Đorđem Radulovićem i Vladi Crne Gore na velikom trudu koji je od prvog dana uložen u cilju zaštite prava njenog brata, kao i zbog činjenice da je Ministarstvo obezbijedilo njegov bezbjedan povratak u Crnu Goru”, dodaju u Ministarstvu.

Kako ističu, bez obzira na kompleksne okolnosti i pokušaje da se ovaj slučaj zloupotrijebi i ispolitizuje, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore i ovom prilikom, kao i svaki put do sada, uložilo je maksimalne napore u cilju pružanja pomoći crnogorskim građanima u zaštiti njihovih prava, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost.

“U narednom periodu, nastaviće se kontinuirano jačanje profesionalne i efikasne mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore u inostranstvu, koja će imati kapacitete da odgovori svim zahtjevima i očekivanjima crnogorskih državljana, posebno kada je u pitanju rješavanje osjetljivih konzularnih slučajeva”, zaključuju u Minsitarstvu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije