Povežite se sa nama

Politika

MVP PORUČILO SRBIJI: Nekorektna postupanja prema Crnoj Gori i njenim građanima moraju prestati

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Povodom sinoćnjeg grubog postupanja policije Srbije prema sinu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, prilikom razgovora sa Oliverom Stamenkovićem, otpravnikom poslova u Ambasadi te zemlje u Podgorici, ponovljen je stav izrečen već više puta nakon iskustava naših poslanika na državnoj granici Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova MVP.

“Poslije neprijatnosti kćerki premijera Krivokapića koje su već jednom, iz bezbjednosnih razloga, morale napustiti Beograd, dogodilo se da je njegovog sina, iako je riječ o štićenoj ličnosti u pratnji pripadnika Uprave policije Crne Gore, Policija Srbije pretresala potežući čak i oružje, te pravdajući svoj postupak naredbom, postupila na krajnje grub način”, tvrde u MVP-u.

Ministarstvo vanjskih poslova, dodaju, i ovoga puta izražava veliku zabrinutost i apeluje da ovakav odnos srbijanskih vlasti, zemlje koju smatramo prijateljskom i sa kojom želimo najbolje odnose, odmah prestane.

“Nakon stava Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, da su lažni navodi da je ovdje riječ o maltretiranju, te da su u ovom slučaju postupali profesionalno i u skladu sa zakonom, mi i ovoga puta želimo da vjerujemo da je po srijedi bila “neophodna provjera”, kako je to saopšteno”, navodi se u saopštenju MVP-a.

Ministarstvo vanjskih poslova izražava nadu da će državni organi Srbije osim objašnjenja koja nisu izostala ni prilikom prethodnih neprijatnosti, ovoga puta pokazati iskrenu i stvarnu volju da se ovakvi postupci ostave u prošlosti i da djelima pokažemo da možemo imati puno povjerenje jedni u druge.

“Želimo da vjerujemo da građanima i jedne i druge države, pa bili oni štićene ličnosti ili poslanici, ako ne postoji razlog za suprotno činjenje, možemo garantovani jednak tretman i puno uvažavanje. U to duboko vjerujemo jer građani obje zemlje to zaslužuju, jer vjeruju u prijateljstvo i najbolje namjere. Naravno, komunikacija sa vlastima Srbije sa naše strane biće nastavljena, u dobroj vjeri da se sinoć dogodio veliki propust, a ne još jedno nekorektno postupanje prema našim državljanima, ili poruka Vladi ili premijeru”, zaključuju u MVP-u.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
11.09.2021. 20:04

Ne priznaje SRB, CRNU GORU,
NE PRIZNAJU CPC
sve je CG njihovo od Njegosa do gusala…
a ocete da priznaju dozvolu za nosenje
oruzja policajca u civilu —sve i da je uredu
nasli bi nesto, pa makar da se prevede na
srpski i ovjeri MUP SRB…Nikad kraja njihovom
NESOJLUKU —ne pustaju zenu sa 6.bromozepana
na granici —Oni su Takvi !!
TO ovoj /srpskoj /Vladi CG izgleda nije jasno..
NEKA doživjeli i gore !
izdajnici nasi —ne slusaju dovoljno njih !

Sponzor

Najčitanije