Povežite se sa nama

Politika

MVP: Pribavićemo informacije o razlozima zadržavanja Vuksanović Stanković

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) je putem medija informisano o današnjem pretresu poslanice Socijaldemokratske partije,Draginje Vuksanović Stankovićna Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, saopšteno je Gradskom portalu iz tog resora.

Poslanica Vuksanović Stanković, kako su kazali iz MVP-a, nije se obraćala Ambasadi Crne Gore u Beogradu, kao ni MVP-u, stoga joj diplomatsko-konzularna zaštita u tom trenutku nije mogla biti pružena.

– U tom kontekstu, MVP nije moglo da postupi u skladu sa diplomatskom praksom i konvencijama. Imajući u vidu da je poslanica Stanković Vuksanović nosilac diplomatskog pasoša Crne Gore, kao i ustaljenu diplomatsku praksu koja predviđa da je nosiocima diplomatskih putnih isprava omogućen nesmetan ulazak, boravak i prelazak preko teritorija stranih država, MVP će s aspekta svoje nadležnosti diplomatskim putem pribaviti relevantne informacije o razlozima navedenog događaja – piše u odgovoru Ministarstva na pitanje Gradskog portala kakav je njihov stav u odnosu na činjenicu da je poslanica sa diplomatskim pasošem zadržana na beogradskom aerodromu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije