Povežite se sa nama

Društvo

NA CETINJU I IVANOVIM KORITIMA: Građani dostojanstveno proslavili Dan nezavisnosti

Objavljeno

-

Foto: Pobjeda
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Više hiljada građana iz svih krajeva Crne Gore okupilo se danas na Cetinju gdje je na više lokacija organizovana proslava Dana nezavisnosti.

Ispred spomenika Lovćenska Vila nastupili su KUD Njegoš i hor Luča, dok je priređen idefilemažoretki i Gradske muzike iz Herceg Novog.

Sa Dvorskog trga bajkeri moto kluba “Avanti“ uputili su pozdrav gradu i krenuli ka Lovćenu, gdje je jutros počelo okupljanje građana iz cijele države.

Na Ivanovim koritima gdje je postavljena bina se okupilo više hiljada građana.

Program na Ivanovim koritima vode Peđa Vušurović i Momčilo Zeković Zeko.

Djevojčica Jasna Stijepović otpjevala je „Crna Goro majko mila“. Govorila je i Tijana Lopičić, a istoričar Milivoj Bešlin uključio se putem video linka.

Govor je održao i Valon Dašarami.

„Nije vrijeme za duge govore, no je vrijeme da stanemo na branik ove s mukom stečene države. Braćo i sestre, ko god pita ima li Crne Gore, odgovor je jedno veliko DA, ima je, evo je tu pred nama, Crna Gora svih vjera i nacija.

Ima i onih koji se pitaju ima li Crna Gora vrijednih naroda Crne Gore, ja im danas odavde sa ovog slobodarskoga mjesta ponosno zborim, i te kako nas ima.

Na kraju, čast mi što sam imao priliku da Vam se obratim i što smo pokazali da je Crna Gora države svih vjera i nacija i kao takva vječna bila!“, poručio je on.

Građani cijeli dan slave i u centru Cetinja.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije