Povežite se sa nama

Politika

NA POZIV PREDSJEDNICE: Đukanović u posjeti Slovačkoj

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovao je u zvaničnu posjetu Republici Slovačkoj, na poziv predsjednice Zuzane Čaputove.

U okviru ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, predviđeno je i polaganje vijenca na spomenik Kapija Slobode u Bratislavi.

Predsjednici Đukanović i Čaputova imaće i tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Slovačke i svečanom ručku koji priređuje predsjednica Slovačke.

Đukanović će se, kako je najavljeno, sastati i sa predsjednikom Vlade Republike Slovačke Eduardom Hegerom, predsjednikom Nacionalnog savjeta Slovačke Borisom Kolarom i ministrom vanjskih i evropskih poslova Ivanom Korčakom.

Drugog dana posjete Bratislavi predsjednik Đukanović će biti ekskluzivni gost konferencije „Zapadni Balkan: Ključni dio slagalice evropske bezbjednosti“ u organizaciji GLOBSEC-a.

Zvanična posjeta predsjednika Đukanovića Slovačkoj predstavlja kontinuitet dijaloga na najvišem nivou i potvrdu prijateljskih odnosa, kao i priliku za detaljnije razgovore o bilateralnim odnosima, o procesima u regionu, evropskim integracijama i saradnji u okviru NATO.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije