Povežite se sa nama

Vijesti

NA PRIJAVU ALTERNATIVE: KCCG istražuje ljekare i sestre koji nisu dolazili na posao, a primali su ogromne plate

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Klinički centar Crne Gore ispitaće koji su to ljekari i medeicinske sestre iz te zdravstvene ustanove koji nisu dolazili na posao a primali su plate u prethodnom periodu, saznaje Borba.

Prema nezvaničnim informacijama KCCG reagovao je na prijave Alternative Crne Gore i počeo istragu ljekara i sestara iz te ustanove koji nisu dolazili na posao a primali su enormne zarade po više hiljada eura.

“Pod lupom” rukovodstva biće i  ljekari koji rade na privatnim klinikama i  koji na svojim odjeljenjima u KCCG-u prave redove po više mjeseci i tako onemogućavaju građane da u pristojnom roku obave preglede u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji.

-Svjedoci ste da se na neke preglede čeka po više mjeseci. Ljekari koji rade u privatnim klinikama, čiji spisak je Alternativa dostavila KCCG-u i javnosti, namjerno su pravili redove čekanja da bi neke privatne klinike izvlačile milione iz zdravstvenog sistema Crne Gore. Klinički centar ima preko 2.700 zaposlenih, na red se čeka mjesecima. Privatne klinike koje imaju po 20-tak zaposlenih vrše analize u roku od dan ili dva! Do koga je? Samo da vam kažemo da je red pacijenata koji čekaju na medicinske procedure u vezi srca dostigao brojku od 1700 pacijenata!!!- stoji u prijavi Alternative po kojoj je KCCG krenuo u rješavanje ovog problema.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije