Povežite se sa nama

Vijesti

NADOMAK PRIČELJA: Ulica zbog kafane postala parking, inspekcija ne kažnjava

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U dijelu podgoričkog naselja Pričelje već nekoliko dana veliki broj automobila se parkira na dijelu puta, sa obje strane kolovoza, što ometa normalno odvijanje saobraćaja. Komunalna inspekcija, kako je saopšteno našem portalu, izlazila je tim povodom na teren ali nije nikoga zatekla. Razlog za gužvu je, kako tvrde građani koji su nam prijavili ovaj problem, novootvorena konoba Đedovina i nezavršen parking koji bi koristili gosti tog ugostiteljskog objekta.

Međutim, parking koji još nije u funkciji niti je bio prepreka za otvaranje lokala, niti za njegovu posjetu.

Saobraćaj na tom dijelu puta zbog nepropisnog parkiranja ne može normalno da se odvija, te samim tim potencijalno nije bezbjedan. Tim povodom se proteklih dana Komunalnoj inspekciji Glavnog grada obratio veliki broj građana.

Na upit portala Pobjeda o toj situaciji iz Komunalne inspekcije su odgovorili da su 10. avgusta od građana dobili prve prijave o nepropisnom parkiranju na Pričelju.

Navode da su sljedećeg dana poslali ekipu koja je obavila obilazak i kontrolu lokacije i ustanovila da u tom trenutku nije bilo nepropisno parkiranih vozila koja bi se mogla kazniti.

– U toku nadzora nisu zatečena vozila parkirana na zelenim površinama, u suprotnom bi bila obaviještena Komunalna policija Glavnog grada – istakli su iz ove gradske službe.

Iako izlaskom na teren nisu utvrdili nepravilnosti, pritužbe građana postale su učestalije, nakon čega je Komunalna inspekcija obavila razgovor sa vlasnikom konobe, od koga su saznali da su u toku završni radovi na “velikom parkingu”.

– Kako je prijavljivanje ove vrste prekršaja na Pričelju učestalo, obavljen je razgovor za odgovornim licem ugostiteljskog objekta i upoznati smo da su u toku završni radovi na velikom parkingu za potrebe parkinga za goste, čime će se, očekuju, trajno riješiti problem nepropisno parkiranih vozila koja ometaju saobraćaj – navode iz Komunalne inspekcije.

Iz te gradske službe takođe navode da će vršiti obilazak Pričelja i po potrebi angažovati “pauka“, te sankcionisati prekršaje, iako ih do sada nije bilo.

Podsjetili su građane da za svaku vrstu problema ove i slične prirode, stoje na raspolaganju, te da im prijave mogu uputiti putem telefona na broj 067 245 799 ili putem mejla komunalna.inspekcija@podgorica.me.

– S obzirom na to da je nepropisno parkiranje prekršaj po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, u slučaju utvrđivanja prekršaja ili eventualno nastale nezgode, odgovornost snosi počinilac prekršaja. Ukoliko se steknu uslovi za postupanje iz nadležnosti Komunalne inspekcije Glavnog grada, podizanje i premještanje nepropisno parkiranog vozila pomoću SMV “pauk“ kazna je 125 eura na teret počinioca prekršaja – istakli su iz Komunalne policije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije