Povežite se sa nama

COVID-19

NAKON GODINU: Crna Gora na zelenoj listi Evropske unije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora će od sjutra, prvi put nakon godinu, biti uvrštena na zelenu listu Evropske unije, podsjećaju iz Instituta za javno zdravlje.

Iz IJZ-a su kazali da će, zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori, građani moći da putuju bez ograničenja, ravnopravno sa stanovnicima zemalja članica EU u kojima je epidemiološka situacija takođe povoljna.

Dodaju da zemlje članice EU zadržavaju pravo da propišu posebne uslove za ulazak stranih državljana na njihovu teritoriju.

Kako su pojasnili, vrijednost kumulativne incidencije u proteklih 14 dana u Crnoj Gori iznosi 38,95 na 100 hiljada stanovnika, dok je procent pozitivnih testova u obrađenom uzorku u istom periodu 1,39 odsto.

“Uslovi koje smo morali zadovoljiti za ulazak na zelenu listu su kumulativna incidencija niža od 50 na 100 hiljada stanovnika i procent pozitivnih testova u obrađenom uzorku niži od četiri odsto”, naveli su iz IJZ-a.

Iz Instituta su zahvalili svim građanima Crne Gore koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli stabilizaciji epidemiološke situacija.

“Ali ih još jednom pozivamo da pomognu u očuvanju iste tako što će se u što većem broju vakcinisati i zaštiti od novih sojeva koronavirusa”, poručili su iz IJZ-a.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije