Povežite se sa nama

Svijet

NAKON GODINU: Kruzeri od 7. juna mogu u španske luke

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Međunarodni kruzeri moći će poslije skoro godinu, od 7. jula ponovo pristajati u španske luke, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja Španije.

Zabrana pristajanja kruzerima, koja je stupila na snagu 23. juna prošle godine, biće ukinuta zahvaljujući dobrom razvoju događaja s pandemijom koronavirusa u Evropi, navelo je Ministarstvo, prenosi SEEbiz.

Kruzeri će ipak morati da ispune striktne zdravstvene preduslove, navodi se u saopštenju, a detalji s tim u vezi biće objavljeni uskoro.

Razlog da se ponovo dopusti pristajanje kruzera je prije svega u tome što putnike na njima većinom čine upravo građani evropskih zemalja, u kojima je ostvaren znatan napredak u pogledu vakcinacije i gdje broj novozaraženih koronavirusom sedmicama padaju.

Turizam koji uključuje kružna putovanja i dolazak kruzera vrlo je značajan za Španiju, posebno za neke popularne regije kakova su Balearska ili Kanarska ostrva, te metropole poput Barselone ili Valensije.

Prije izbijanja pandemije rekordan broj od skoro 10,7 miliona ljudi slio se 2019. u španske gradove s kruzera.

U samo pet godina taj broj se povećao za skoro tri miliona turista, ili oko 40 odsto. Prema podacima turističke industrije, kruzeri su Španskoj 2019. donijeli 12,8 milijardi eura prihoda i oko 50 hiljada zaposlenih.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije